Eftersom alla djur är individer blir det otroligt svårt. En trafikskadad hund kan tex ha olika skador, kräva olika smärstillande och olika övervakning/omvårdnad.
Alla kan reagera olika efter tex en rutinoperation, säg en kastrering. Och komplikationer behöver inte ens bero på nåt veterinären/sköterskan gör, det kan vara en hund som visar sig ha fel på blodkoagulationen tex och som därmed behöver extra vård efteråt.
Men visst, rutiningrepp kan man väl alltid ha prislista för, men sen är alla som sagt individer.
Vi arbetar enligt väldigt strikta hygienrutiner, väldigt ofta liknande de i humanvården. Varför? För att få bättre djursjukvård, både för patienter och för personal.
Utrustning i veterinärvården saknar inte certifiering, var har du fått det i från?
Vad våra narkosapparater på jobbet kostar vill jag inte gå in på, men billiga är det inte. Anledningen? Ger betydligt säkrare anestesi för patienten, men det innebär också att vi som söver måste ha en viss kunskap. Att hålla ett djur sövt är inte så bara, kunskap om smärtlindring, blodgaser mm måste också finnas.
Det här är intressant, många säger att veterinären alltid vill behandla in absurdum. Jag tycker oftare man ser djurägare som säger "avlivning är inte ett alternativ". Två sidor av samma mynt, förmodligen.
Det finns inte olika prislistor! Vi har inte "hornhinnesår - föräkrad" eller "hornhinnesår - oförsäkrad" i prislistan.
Däremot kan veterinärerna ofta vara snälla och föreslå andra saker på ett icke försäkrat djur, saker som kanske inte är de bästa för djuret.
Är djuret inte försäkrat och man vet att det kommer dra iväg krävs ofta betalning vartefter, för att man ska vara säker på att få in pengarna. En behandling ska alltid ske enligt överenskommelse mellan veterinär och djurägare.