Min favoritpizza alla kategorier är con patate, dvs potatispizza.
Tunn utkavlad/dragen pizzadeg läggs på het plåt. Över degen i nämnd ordning:
Tunt lager ost. Västerbotten är godare än originalet parmesan.
Tunt skuren (använd osthyvel) skalad rå potatis. Skivorna läggs bredvid varandra.
Flingsalt. Färsk rosmarin som läggs på sista fem minutrarna om man vill.
Det är viktigt att allt är tunt. Pizzan ska vara ganska torr och frasig. Extremt enkelt och mycket, mycket gott.
En annan favorit från samma pizzeria i Rom är med bara ost och karl johansvamp. Jag köpte en bit av varje en lunch för många år sedan och den har fortfarande delad guldplats bland bästa pizzaupplevelserna någonsin. Med dessa bitar trängs en helt nygjord Margharita från en italiensk bergsstad. Jag älskar faktiskt kött, men just riktig italiensk pizza föredrar jag tydligen vegetarisk.
Tunn utkavlad/dragen pizzadeg läggs på het plåt. Över degen i nämnd ordning:
Tunt lager ost. Västerbotten är godare än originalet parmesan.
Tunt skuren (använd osthyvel) skalad rå potatis. Skivorna läggs bredvid varandra.
Flingsalt. Färsk rosmarin som läggs på sista fem minutrarna om man vill.
Det är viktigt att allt är tunt. Pizzan ska vara ganska torr och frasig. Extremt enkelt och mycket, mycket gott.
En annan favorit från samma pizzeria i Rom är med bara ost och karl johansvamp. Jag köpte en bit av varje en lunch för många år sedan och den har fortfarande delad guldplats bland bästa pizzaupplevelserna någonsin. Med dessa bitar trängs en helt nygjord Margharita från en italiensk bergsstad. Jag älskar faktiskt kött, men just riktig italiensk pizza föredrar jag tydligen vegetarisk.