Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag gör oftast angel food cake som botten, väldigt fluffig och god. Sedan ofta ermine frosting som fyllning, plus frukt eller sylt. Så mer ermine frosting på, och dekorerar med sockermassa eller fler frukter. Har aldrig slagit fel![]()
Exakt den tänkte jag föreslå. Absolut godaste tårtan!Pinocchio. Med valfria bär/frukter. Vinbär är godast.
Vet inte om denna räknas som tårta egentligen. Mjuk kaka med frosting snarare, men VÄLDIGT godMitt äldsta barn fyller 20![]()
och jag vill baka en riktigt god tårta. Jag gillar att baka och brukar ta i lite när nån i familjen fyller år, men tyvärr brukar tårtan antingen bli snygg eller god (tycker jag, åtminstone). Det har hänt att jag beställt ätbara bilder att lägga på eller speciella toppingar, men när jag gör sånt tycker jag att smaken oftast kommer i andra hand.
Nu vill jag baka en tårta som mest av allt är god, men som helst inte behöver se katastrofal ut heller. Jag tycker det är svårt med tårtor i allmänhet. Det finns ju goda, men ofta blir de för torra, för mörkt chokladiga, för sötsliskiga eller nåt annat.
Vilka tårtor har du bakat som du tyckt blivit goda på riktigt?
Det är egentligen bara två smaker som går bort, och det är lakrits och banan. Det får gärna vara choklad, men inte bara riktigt mörk choklad. Jag är inte rädd för lite komplicerade recept eller tidskrävande moment (egentligen inte för specialingredienser heller eftersom jag har lite tid på mig), men jag är ju ingen riktig sockerbagare utan bara en hungrig amatör, så inget riktigt avancerat skulpterande eller tempererande eller så. Tipsa på!
Mums!Vet inte om denna räknas som tårta egentligen. Mjuk kaka med frosting snarare, men VÄLDIGT god! I och med att det är mjölkchoklad (jag köper chokladkakor inte knappar) i frostingen så blir det lagom balans, tycker jag. Dessutom blir det inte så sötsliskigt, eftersom frostingen innehåller creme fraiche!
https://iambaker.net/chocolate-crav...dkt-65m_RH1D51-6og_aem_vbg0OSkMRGOObFrbj3FY9g
När jag har gjort såna så har jag bara delat botten i så breda bitar som jag vill ha tårtan hög och rullat ihop. Första längden kommer ju räcka flera varv runt och sista längden kanske räcker ett varv, om ens det. Man tar bara en ny längd och fortsätter varvet där den förra slutade och får man över börjar man på nästa varv utan att skära av (blir som en spiral). Värt att tänka på är att en sån typ av tårta kräver en fyllning som liksom ”klistrar” lite. Jag hade sylt i en sån variant en gång och då gled botten isär för sylten var för glatt när man började skära i tårtan, men ska du göra fyllning enligt receptet fungerar det säkert.Nu lutar jag åt att göra den här: https://victoriasprovkok.se/2016/05/dromtarta-en-chokladkaruselltarta-med.html#respond. Barnet älskar drömrulltårta och det här är ju en lite festligare variant, särskilt om man lägger till en blank chokladglasyr, grädde och bär. Men jag måste erkänna att jag känner mig lite dum i huvvet när jag läser instruktionerna för ihoprullning. Det kommer ju inte att funka, för tårtan blir ju större och större så längderna täcker inte till slut ... eller tänker jag fel? Är meningen att jag ska rulla korta bitar i mitten och sen längre?![]()
Jag tror jag fattar utifrån din beskrivning, men sånt här är inte min hjärna bra påNär jag har gjort såna så har jag bara delat botten i så breda bitar som jag vill ha tårtan hög och rullat ihop. Första längden kommer ju räcka flera varv runt och sista längden kanske räcker ett varv, om ens det. Man tar bara en ny längd och fortsätter varvet där den förra slutade och får man över börjar man på nästa varv utan att skära av (blir som en spiral). Värt att tänka på är att en sån typ av tårta kräver en fyllning som liksom ”klistrar” lite. Jag hade sylt i en sån variant en gång och då gled botten isär för sylten var för glatt när man började skära i tårtan, men ska du göra fyllning enligt receptet fungerar det säkert.
Tänk spiral och egentligen inte varv så ger det sig nog när du väl börjar rullaJag tror jag fattar utifrån din beskrivning, men sånt här är inte min hjärna bra påNä men det ska nog gå. Ja, fyllningen här är ju av typen marängsmörkräm, den blir ju klistrigare än sylt förhoppningsvis.
Tänker också spegelglasyr, ett tjusigt tårtljus och lite guldglitter så blir det nog fint.
mmm! Jag har gjort en variant med vit kladdkaka med vit choklad och lime i, och så blåbärsmousse på (hallon skulle nog vara gott med, men har en närstående som inte gillar hallon så fick bli blåbär denna gång).Till min senaste födelsedag gjorde jag en tårta/kaka med tunn kladdkaksbotten, en rejält lager hallonmousse och så ett lager hallonglace överst. Den blev SÅ fantastiskt god! Nu kan jag ingen energi på att dekorera den men hade jag gjort det så hade jag sparat lite hallonmousse och spritsat lite som en halvmånekant, och fyllt på med lite lyxigt pynt bara, i stil med kakan på bilden nedan (det var dock kladdkaka med brynt smörkola och hallontryffel den gången)
Visa bifogad fil 164235
Usch vilken hemsk tråd! Tror jag måste rapportera den!![]()
Jag älskar att göra en riktigt schwarzwaldtårta. Alltså ingen sån där tråkig svensk variant utan den riktiga tyska med körsbär, körsbärssprit och chokladbottnar
![]()
Mitt äldsta barn fyller 20![]()
och jag vill baka en riktigt god tårta. Jag gillar att baka och brukar ta i lite när nån i familjen fyller år, men tyvärr brukar tårtan antingen bli snygg eller god (tycker jag, åtminstone). Det har hänt att jag beställt ätbara bilder att lägga på eller speciella toppingar, men när jag gör sånt tycker jag att smaken oftast kommer i andra hand.
Nu vill jag baka en tårta som mest av allt är god, men som helst inte behöver se katastrofal ut heller. Jag tycker det är svårt med tårtor i allmänhet. Det finns ju goda, men ofta blir de för torra, för mörkt chokladiga, för sötsliskiga eller nåt annat.
Vilka tårtor har du bakat som du tyckt blivit goda på riktigt?
Det är egentligen bara två smaker som går bort, och det är lakrits och banan. Det får gärna vara choklad, men inte bara riktigt mörk choklad. Jag är inte rädd för lite komplicerade recept eller tidskrävande moment (egentligen inte för specialingredienser heller eftersom jag har lite tid på mig), men jag är ju ingen riktig sockerbagare utan bara en hungrig amatör, så inget riktigt avancerat skulpterande eller tempererande eller så. Tipsa på!
Red velvet cake med whipped cream frosting fyller med frysta hallon och whipped creme frostingMitt äldsta barn fyller 20![]()
och jag vill baka en riktigt god tårta. Jag gillar att baka och brukar ta i lite när nån i familjen fyller år, men tyvärr brukar tårtan antingen bli snygg eller god (tycker jag, åtminstone). Det har hänt att jag beställt ätbara bilder att lägga på eller speciella toppingar, men när jag gör sånt tycker jag att smaken oftast kommer i andra hand.
Nu vill jag baka en tårta som mest av allt är god, men som helst inte behöver se katastrofal ut heller. Jag tycker det är svårt med tårtor i allmänhet. Det finns ju goda, men ofta blir de för torra, för mörkt chokladiga, för sötsliskiga eller nåt annat.
Vilka tårtor har du bakat som du tyckt blivit goda på riktigt?
Det är egentligen bara två smaker som går bort, och det är lakrits och banan. Det får gärna vara choklad, men inte bara riktigt mörk choklad. Jag är inte rädd för lite komplicerade recept eller tidskrävande moment (egentligen inte för specialingredienser heller eftersom jag har lite tid på mig), men jag är ju ingen riktig sockerbagare utan bara en hungrig amatör, så inget riktigt avancerat skulpterande eller tempererande eller så. Tipsa på!
Den här är god på riktigt!
https://www.koket.se/min-saftigaste-chokladtarta