Varför äta kött? (utbruten från Varför-tråden)

Och att typ deltagare i matlagningsprogram står helt handfallna när det ska lagas vegetariskt för det har dom aaaaaldrig behövt göra innan.

För mig är det märkligt att folk kan gå genom livet utan att laga eller äta vegetariskt någon gång och iaf ha ett hum om vad det innebär, framförallt när det körs kampanjer för att minska köttätande och liknande (jag förstår alltså att folk väljer att äta kött men kan verkligen inte begripa hur vegetariskt är så främmande att det lika gärna kunnat handla om mat från yttre rymden för många).

Håller med, men snäppet märkligare att deltaga i mattävlingsprogram och aldrig ha lagat något med animaliska råvaror och vägra att smaka av sin mat. Oddsen för att vinna blir ganska stor. Senaste säsongen av Mästerkocken. Men det blir ju bra förnedringsTV eller nåt.
 
När jag blev vegetarian som 8-åring fick jag helt enkelt äta det övriga åt minus kött. Fick lite extra grönsaker. Varken några hemgjorda eller köpta bönbiffar. I tonåren började jag äta en del substitut dock.
Precis. I skolan bestod "den vegetariska maten" av en halv tomat eller kanske en gurkbit. I övrigt fick man äta det som det inte var kött i. Därav min svårighet att äta kokt potatis. Har man ätit kokt potatis enbart i ett antal år är det inget man längtar efter :crazy:
 
Jag är mer förvånad över varför de som kallar sig vegetarianer äter kött.

Eller att restauranger serverar räksallad som vegetariskt alternativ.

Nu ska jag hem och laga pasta , med kött. Men mest kantareller, lök, färska kryddor och grönsaker. Köttet utgör nog högst 5% av rätten men gör dem ack så delikat. Gott också utan kött, de gånger man väljer att laga utan.
 
När jag blev vegetarian som 8-åring fick jag helt enkelt äta det övriga åt minus kött. Fick lite extra grönsaker. Varken några hemgjorda eller köpta bönbiffar. I tonåren började jag äta en del substitut dock.
Samma här, minus grönsakerna (grönsaker hemma var lyx och bestod av kokta ärtor någon gång i månaden. Jag har aldrig klarat av att äta eländet). Var 14 så jag kunde laga mat själv men det fanns inte pengar till substitut så jag levde på typ makaroner och mackor, kunde få nåt substitut nån gång men det var extremt sällan. Vitaminbristerna var såklart ett faktum.
I vuxen ålder har jag kunnat unna mig substitut ibland men levde för det mesta på typ ris iom att substitut är så jävla dyrt. Fortfarande med vitaminbrister konstant. Vid 27 började jag äta kött igen. Köper idag substitut om det lönar sig ekonomiskt men det är det tyvärr sällan det gör.
 
Det blir allt vanligare med mag och tarmsjukdommar som gor att man inte tal bonor, artor, starkelse (potatis!), soja, sad, och linser. Vad ska vi ata for att fa tillrackligt med naring?

Jag ater mycket kott och minst lika mycket fisk och agg ... Men da jag inte kan ata "normal" starkelse och sad till maten blir det annu mer gronsaker. Allt som magen kan acceptera i mangder da bara kott, fisk, eller agg ar allt for trakigt aven om det behover vara en substansiell del av min diet.

Jag brukade alltid valja vegetariska alternativ till maltid nar jag flog, var erbjuden pa lunch restaurang i Sverige eller pa jobbet ... det gar inte langre och da jag maste fa i mig naring blir det mycket animaliska produkter
 
Nja...men du äter väl inte mat som flygs hit? Har du koll på hur den produceras och på hurdan marker?
Det är nog isf lite som att kasta sten i glashus, tycker jag.

Antagligen äter jag mat som flygs hit. Jag har faktiskt inte koll på hur all min mat produceras och transporteras. Har du koll på hur all den mat du äter produceras och transporteras? Jag förstår inte på vilket sätt det är att kasta sten i glashus. Bara för att jag valt att vara vegetarian ska jag ha koll på hur all min mat produceras, är det det du menar?
 
Samma här, minus grönsakerna (grönsaker hemma var lyx och bestod av kokta ärtor någon gång i månaden. Jag har aldrig klarat av att äta eländet). Var 14 så jag kunde laga mat själv men det fanns inte pengar till substitut så jag levde på typ makaroner och mackor, kunde få nåt substitut nån gång men det var extremt sällan. Vitaminbristerna var såklart ett faktum.
I vuxen ålder har jag kunnat unna mig substitut ibland men levde för det mesta på typ ris iom att substitut är så jävla dyrt. Fortfarande med vitaminbrister konstant. Vid 27 började jag äta kött igen. Köper idag substitut om det lönar sig ekonomiskt men det är det tyvärr sällan det gör.
Vi hade iofs gott om mat hemma, men mina föräldrar hade typ noll kunskap om vegetarisk kost (mat var lika med kött typ) och jag var svår att få i mat så jag var ganska underviktig i den åldern.

Nu äter jag nästan aldrig substitut förutom tofu och tempeh (men det är ju inte direkt gjort för att efterlikna kött).
 
Antagligen äter jag mat som flygs hit. Jag har faktiskt inte koll på hur all min mat produceras och transporteras. Har du koll på hur all den mat du äter produceras och transporteras? Jag förstår inte på vilket sätt det är att kasta sten i glashus. Bara för att jag valt att vara vegetarian ska jag ha koll på hur all min mat produceras, är det det du menar?
Ja, om man är vegetarian eller vegan ska man ha koll på exakt var och hur all mat man äter produceras, och hur den transporteras. Och blandkostare lever bara på svenskt kött och svenska grönsaker :grin:.
 
Ja, om man är vegetarian eller vegan ska man ha koll på exakt var och hur all mat man äter produceras, och hur den transporteras. Och blandkostare lever bara på svenskt kött och svenska grönsaker :grin:.

Japp, vi kastar vårt importerade kött direkt i soporna för klimatets skull och glömmer bort varje vecka att vi inte skulle välja det.
 
Jag tycker det är fantastiskt för övrigt att man numer kan gå till de flesta restauranger och välja på flera designade, vällagade vegetariska rätter , inte bara ett enda vegetariskt samvetsaslternativ.
Jag tycker inte att det är fantastiskt. Men på tiden. Och en förbättring att de vegetariska rätterna ibland heter något annat än "vegetariskt alternativ" el dyl.
 
Antagligen äter jag mat som flygs hit. Jag har faktiskt inte koll på hur all min mat produceras och transporteras. Har du koll på hur all den mat du äter produceras och transporteras? Jag förstår inte på vilket sätt det är att kasta sten i glashus. Bara för att jag valt att vara vegetarian ska jag ha koll på hur all min mat produceras, är det det du menar?

Jag har koll pa var min mat kommer fran och kan enkelt ta reda pa exact hur den produceras. Bade kott, seafood, och vegetabler ... det ar, i min mening, mycket viktigare an att diskutera vad andra valjer att ata.
I mina mataffarer sitter stora anslag i frukt och gronsaks avdelningarna pa vilka farmer de olika produkterna kommer fran, liksom det ar tydligt markt, aven pa de mindre och/eller billigare butikerna exact varifran kott/fisk/agg/etc kommer fran.

Ja, om man är vegetarian eller vegan ska man ha koll på exakt var och hur all mat man äter produceras, och hur den transporteras. Och blandkostare lever bara på svenskt kött och svenska grönsaker :grin:.

Vilken konstig, om an hanfull, anmarkning. Det galler val anda alla att vi bor ta reda pa varifran var mat kommer?
 
Vi hade iofs gott om mat hemma, men mina föräldrar hade typ noll kunskap om vegetarisk kost (mat var lika med kött typ) och jag var svår att få i mat så jag var ganska underviktig i den åldern.

Nu äter jag nästan aldrig substitut förutom tofu och tempeh (men det är ju inte direkt gjort för att efterlikna kött).
Tofu och tempeh är väl livsmedel i egen rätt, sas. Inte substitut.

Det finns ju jättemånga vegetarianer i Asien sedan jättelänge (eller alltid).
 
Till TS, jag tänker att det inte borde vara så svårt att förstå varför man äter kött om man tar bort den etiska utgångspunkten som veganer antar.

Jag tycker att veganismen är logisk och enkel att förstå med de utgångspunkter man antar, så det är inte så ologiskt eller svårt att förstå. På samma sätt tänker jag att man kan förstå att man inkluderar kött om man föreställer sig någon som inte antar utgångspunkterna.
 
Ja, om man är vegetarian eller vegan ska man ha koll på exakt var och hur all mat man äter produceras, och hur den transporteras. Och blandkostare lever bara på svenskt kött och svenska grönsaker :grin:.
Ja, vegetarianer måste vara perfekta. Och eftersom ingen är perfekt, är det fritt fram att tjafsa med vegetarianer om soja och kogödsel och betesmarker.

Det är ett mycket märkligt fenomen.
 

Liknande trådar

  • Artikel Artikel
Dagbok Det är nu 3½ år sedan jag fick besked om att jag är överkänslig mot komjölk, de 4 vanliga sädesslagen (vete, havre, korn, råg) samt...
Svar
0
· Visningar
365
Senast: cassiopeja
·
  • Artikel Artikel
Dagbok I många år har jag funderat på vad det egentligen är för fel på mina föräldrar. De beter sig liksom inte riktigt som normala människor...
Svar
0
· Visningar
909
Senast: Tuvstarr
·
Hästvård Funderar med detta kring svartsjuka om hästar kan känna sådant och i så fall hur. Anledningen att jag frågar är att min häst blivit som...
2
Svar
24
· Visningar
1 229
Senast: skiesabove
·
Hästvård Långt inlägg men vill gärna ha synpunkter och idéer då jag börjar tvivla på hur jag själv tänker! Jag har en 4årig häst som går med en...
Svar
3
· Visningar
1 164
Senast: Roheryn
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp