Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
I jämförelse med MP och C verkar V i flera frågor nästan vettiga och då har det gått långt.Den när det kommer till kritan, skillnaden mellan de klassiska partierna i Sverige är egentligen marginell, men undantag av V.
S har lockats in i irrvägar av LO och V ngr gånger , Löntagarfonder var ett sådant exempel.
Annars är partierna rätt duktiga på att blåsa upp de marginella skillnaderna
SD är största partiet bland LO-medlemmar läste jag någonstans.
Bara nästan...då väljer jag hellre något av de vettiga partierna..I jämförelse med MP och C verkar V i flera frågor nästan vettiga och då har det gått långt.
Vilka frågor?I jämförelse med MP och C verkar V i flera frågor nästan vettiga och då har det gått långt.
Jösses.
Jag vill se en stabil mittenregering efter valet.
Jag vill se en stabil mittenregering efter valet.
Jag tror man blir en mycket bättre politiker om man lever utanför politiken ett tag först. Att förstå det civilsamhälle man vill ta ansvar för är viktigt. Det gör man inte i sammanträdesrum med andra politiker.
Att ha universitetsexamen och ett antal års yrkesverksamhet utanför offentlig förvaltning är för mig en stor merit för att bli politiker.
Problemet är, att det fria demokratiska samhället öppnar dörren för populister. Som med lock o hot försöker vinna de mindre kunniga väljarna. Propagandan under det sk kosackvalet var då ett typexempel och LO/S;s val film i dagarna ett annat.Intressant är att just det du efterlyser passar väl in på sakkunniga och statssekreterare som har en avgörande roll i hur politiken ska utformas och genomföras. Visst finns det en del 'proffspolitiker' inom ffa de större partierna men jag skulle ända säga att många har erfarenheter utanför politiken och det är inte alltid lyckat heller eftersom man då gärna driver sin hjärtefråga till nackdel för andra bitar och inte ser helheten. Det är svårt att lägga det statsfinansliga pusslet.
Att gå med ett visst underskott kan faktiskt under vissa omständigheter vara positivt. Man kan jämföra finanspolitiken till en kolarbetare Ibland skyffla på mer, ibland dra ner temperaturen. Ett exempel, du sänker skatterna för tex småföretagare. Det ger minus i budgeten. Du gör det för att prognosen är att på sikt skapar det mer jobb och därmed ökas intäkterna. Har du räknat fel blir det ännu mer minus i statskassan, har du rätt så ökas intäkterna. Men du ser inte resultatet förrän om några/flera år. Under tiden har staten mindre intäkter och tvingas till besparingar inom tex vård, skola och omsorg vilket är oacceptabelt för en majoritet av befolkningen.
Det är problemet med just demokrati, att det inbjuder till, jag inte kalla det populistiska, men kortsiktiga lösningar och bandage för et långsiktigt problem. Politikerna skjuter de beslut som försämrar villkoren och privatekonomin för väljare framför sig. Människan är så funtad att de inte ser långsiktigt, fem, tio, femton år framåt. Vi slopar jobbskatteavdraget så att pensionerna för de som nu får jobbskatteavdrag blir bättre. Vem bryr sig om det när man är i 30 års åldern, bildar familj och behöver de extra kronorna i plånboken.
Det enda sättet att få det samhälle jag vill ha nu och i framtiden är att engagera mig och förändra inifrån. Jag är aktiv inom ett visst parti. Håller jag med om deras politik och ståndpunkt till 100% Hell no! Men för mig är det enda sättet att förändra just att engagera mig för att förändra politiken i de frågor jag anser att de har fel. Att bara sitta och gnälla om hur Sverige har försämrats, ofta pga invandringen, är helt okonstruktivt. Gör något konkret (iofs kanske inte hänga nazistflaggor). Acceptera verkligheten som den är och utgå därifrån. Det jag vet att vi alla vill ha, utom några få extremister på höger och vänsterkanten är ett fritt demokratiskt samhälle.
Det är väl med det som med universitetsutbildning och examina. de i sig ger dig inte kompetensen, men däremot det sätt man jobbar på som akademiker. Proffspolitiker är bra, så länge de inte snöar in sig på ideologin utan har förmågan att finna praktiska lösningar och vägar till kompromisser.Jag tror man blir en mycket bättre politiker om man lever utanför politiken ett tag först. Att förstå det civilsamhälle man vill ta ansvar för är viktigt. Det gör man inte i sammanträdesrum med andra politiker.
Att ha universitetsexamen och ett antal års yrkesverksamhet utanför offentlig förvaltning är för mig en stor merit för att bli politiker.
Jösses.
Snacka om vantolkningar.
Lika fanatiska som nyfrälsta scientologer .....Pinsamt! Såg ngt inslag om filmen igår och de som står bakom den står verkligen fast vid innehållet trots att de blivit ifrågasatta och motbevisade från en mängd olika håll...