Sv: Vad har/ska ni äta? Del III
Okej!
Haha, det känns lite som om jag är din stalker =P men hoppas du inte tar det så.. men iallafall, måste berätta att jag testade göra piroger i morse igen när jag inte kunde sova. I tröttheten tog jag fel och tog gula ärter istället för kikärtor och så tog jag bakpulver för jästen är slut. Så tog jag mer salt än förra gången också! Iallafall, de blev jättebra! =D
Blev sprödare/knaprigare konsistens på dessa än mina tidigare och tyckte de luktade mer som vanliga piroger med (kikärtor luktar nötigt och gott, men iallafall). Sen med bakpulvret så tyckte jag degen betedde sig snällare, gick lättare att göra större rundlar så jag kunde lägga i mer fyllning vilket blev godare/saftigare med (fyllde dessa också med stekt rödlök och tomatpuré, kryddade med kryddpeppar o salt).
Tänkte jag kunde tipsa om det! Kul med recept man kan variera så mycket!
-------------
alltså
min dag hittills;
frukost en pirog gjord på gula ärtor och fylld med stekt rödlök och tomatpuré, till den lite avokado och tomat/gurkasallad med vinägrettsås (blev över i skolan häromdan =P)
och nu blir det snart en kopp svart kaffe
//r
Okej!
Haha, det känns lite som om jag är din stalker =P men hoppas du inte tar det så.. men iallafall, måste berätta att jag testade göra piroger i morse igen när jag inte kunde sova. I tröttheten tog jag fel och tog gula ärter istället för kikärtor och så tog jag bakpulver för jästen är slut. Så tog jag mer salt än förra gången också! Iallafall, de blev jättebra! =D
Blev sprödare/knaprigare konsistens på dessa än mina tidigare och tyckte de luktade mer som vanliga piroger med (kikärtor luktar nötigt och gott, men iallafall). Sen med bakpulvret så tyckte jag degen betedde sig snällare, gick lättare att göra större rundlar så jag kunde lägga i mer fyllning vilket blev godare/saftigare med (fyllde dessa också med stekt rödlök och tomatpuré, kryddade med kryddpeppar o salt).
Tänkte jag kunde tipsa om det! Kul med recept man kan variera så mycket!
-------------
alltså
min dag hittills;
frukost en pirog gjord på gula ärtor och fylld med stekt rödlök och tomatpuré, till den lite avokado och tomat/gurkasallad med vinägrettsås (blev över i skolan häromdan =P)
och nu blir det snart en kopp svart kaffe
//r