Det går sådär med att äta mindre kolhydrater på veckorna.
Idag blev det stekt gnocchi med grönsaker stekta i citronsaft. Galet gott!
Idag blev det stekt gnocchi med grönsaker stekta i citronsaft. Galet gott!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det går sådär med att äta mindre kolhydrater på veckorna.
Idag blev det stekt gnocchi med grönsaker stekta i citronsaft. Galet gott!
Köper färdig gnocchi i kyldisken och steker på medelvärme i typ fem minuter. Under tiden steker man grönsakerna med lite citronsaft. Jag hade småtomater för att få lite vätska, rödlök, spenat och broccoli. Mmm..!Ser gott ut! Hur gör man detta?
Mvh Gnocchioskuld
Vill bara tillägga att om det skulle vara så att du inte gillar den färdiga så kanske du gillar hemlagad. Så är det nämligen för mig. Och det är så enkelt som att ta lika delar kokt pressad potatis och vetemjöl och knåda ihop till en deg. Sen rullar man ut små längder, delar upp i rimliga gnocchistora bitar och trillar dem med tummen längs en gaffel så gnocchin får en räfflad struktur. Trillandet tar en liten stund. Kan också göras med sötpotatis!Ser gott ut! Hur gör man detta?
Mvh Gnocchioskuld
Åhh, med sötpotatis! Måste ju vara himmelriket.Vill bara tillägga att om det skulle vara så att du inte gillar den färdiga så kanske du gillar hemlagad. Så är det nämligen för mig. Och det är så enkelt som att ta lika delar kokt pressad potatis och vetemjöl och knåda ihop till en deg. Sen rullar man ut små längder, delar upp i rimliga gnocchistora bitar och trillar dem med tummen längs en gaffel så gnocchin får en räfflad struktur. Trillandet tar en liten stund. Kan också göras med sötpotatis!
Jag har även en ambition om att göra med pumpa på nåt vis, har inte luskat mer kring hur, men tänker att det borde bli den ultimata höstmysiga rättenÅhh, med sötpotatis! Måste ju vara himmelriket.
Alltså ja! Skriv här när du fått till det.Jag har även en ambition om att göra med pumpa på nåt vis, har inte luskat mer kring hur, men tänker att det borde bli den ultimata höstmysiga rätten
Borde jag ha skrivit att man måste koka sina formade gnocchi sen?Vill bara tillägga att om det skulle vara så att du inte gillar den färdiga så kanske du gillar hemlagad. Så är det nämligen för mig. Och det är så enkelt som att ta lika delar kokt pressad potatis och vetemjöl och knåda ihop till en deg. Sen rullar man ut små längder, delar upp i rimliga gnocchistora bitar och trillar dem med tummen längs en gaffel så gnocchin får en räfflad struktur. Trillandet tar en liten stund. Kan också göras med sötpotatis!
Med brynt smör, salvia, lite citron, parmesan, kanske lite svamp av nåt slag... !Jag har även en ambition om att göra med pumpa på nåt vis, har inte luskat mer kring hur, men tänker att det borde bli den ultimata höstmysiga rätten
Det lät jättegott! Nu tänkte jag främst på hur man ska göra själva gnocchidegen så att den får bra proportioner, ska googla lite recept. Sen var min plan att få med tryffel på något hörn också.Med brynt smör, salvia, lite citron, parmesan, kanske lite svamp av nåt slag... ! d
Det lät jättegott! Nu tänkte jag främst på hur man ska göra själva gnocchidegen så att den får bra proportioner, ska googla lite recept. Sen var min plan att få med tryffel på något hörn också.
Edit: Verkar som att det funkar bra att bara ersätta potatisen med pumpa på samma vis
Du kan göra mos av den kokta pumpan och blanda med potatis, smör och citron och servera till exempelvis en gryta, biffar eller liknande. Vi gjorde också misstaget att beställa en pumpa online och fick hem en flera kilo stor pumpa, jag kunde knappt lyfta den Då gjorde vi en god pastasås där man mixade kokt pumpa med något, kan kolla om jag hittar receptet.Skulle vilja ha tips på recept med butternutpumpa! Beställde hem när vi skulle göra pasta m butternutpumpa och halloumi men den vi fick var helt gigantisk så har typ 2/3 kvar Soppa är ett alternativ såklart men skulle gärna testa något annat
Öhm (hon som sällan lagar mat efter recept) hur mycket är en klyfta vitkål?Gjorde denna nudelwok igår: https://www.koket.se/hoisinnudlar
Jäklar vad gott! Hade såklart ingen köttfärs i utan tog anammas vegofärs. Bytte även morot mot paprika då vi hade en paprika som behöver ätas upp. Gott och snabblagat, perfekt till matlåda nästa dag.
Toppade med salladslök, japansk majonnäs och rostade sesamfrön pga gott.
Du kan göra mos av den kokta pumpan och blanda med potatis, smör och citron och servera till exempelvis en gryta, biffar eller liknande. Vi gjorde också misstaget att beställa en pumpa online och fick hem en flera kilo stor pumpa, jag kunde knappt lyfta den Då gjorde vi en god pastasås där man mixade kokt pumpa med något, kan kolla om jag hittar receptet.
Pumpapaj (till fika/dessert dvs söt) har jag gjort också, tror det var efter ett amerikanskt recept. Blev väldigt gott med muskot, kanel, ingefära osv i.
Haha detta undrade jag också igår Vi rev en fjärdedels vitkål, som dock var rätt liten. Använde dock inte upp allt som vi rivit då det blev för mycket. Hur mycket kan det varit, 200 gram kanske?Öhm (hon som sällan lagar mat efter recept) hur mycket är en klyfta vitkål?
Pumpa passar utmärkt som "plåtmat" också, med nötter, någon god ost, andra rotsaker..Mos ska absolut testas! Pumpapaj har jag bara gjort på ”vanlig” pumpa innan men det blir ju säkert jättebra med butternut också
Ja alltså det är ju verkligen inte någon festmåltid, men tusen gånger bättre än vanliga måltiddshakes. Och typ lika gott som nudlar enligt mig (de goda smakerna, i alla fall). Men skulle nog inte palla äta Huel på vandring, då krävs det något mer bastant tycker jag. Men helt okej att sleva i sig i förbifarten medan en läser kurslitteratur på hög växel, typ. (Sen brukar jag ta en frukt efteråt, för att äta något "på riktigt" också ).