Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Den gjorde jag också härom veckan och den blev verkligen supergod!Till middag blev det ugnsrostad tomatsoppa från kokboken Plåtmat. Godaste tomatsoppa jag ätit!
Hade soltorkade tomater, soyghurt med basilika i och rostade solroskärnor s om toppning.
Trodde först jag vara i Secret Santa-tråden.Nu kanske jag börjar äta mer varierat
Visa bifogad fil 81660
Har vi samma fredagsvanor?
Apropå gratäng! Jag fick tipset om att lägga rotfrukterna i isbad en stund för att dra ut stärkelsen (efter jag skivat dem). Sedan kokade jag ihop vitlök, lök, vitpeppar, timjan och oregano samt salt i grädde och färskost. Silade detta efter när allt smält ihop och gottat till sig. Tog upp rotfrukterna och torkade av dem ner i formen och hällde såsen över. Smulade över stark ost och in i ugnen. Det blev bästa gratängen någonsin och något jag kör på varje gång nu utom med broccoli och dyligt där jag kokar grönsakerna i någon minut först för att minska bitterheten. Lika bra varje gång!Jag skulle iväg på middag och köpte med mig mat från grannrestaurangen. Ugnsbakad rotselleri, dragonslungade morötter och en gratäng på jordärtskocka och potatis som var så jävla god. Vill också kunna göra en så god gratäng men lyckades inte lista ut innehållet alls mer än just jordärtskocka och potatis...
Visa bifogad fil 82655
För bövelen människa, dreglar ju här juApropå gratäng! Jag fick tipset om att lägga rotfrukterna i isbad en stund för att dra ut stärkelsen (efter jag skivat dem). Sedan kokade jag ihop vitlök, lök, vitpeppar, timjan och oregano samt salt i grädde och färskost. Silade detta efter när allt smält ihop och gottat till sig. Tog upp rotfrukterna och torkade av dem ner i formen och hällde såsen över. Smulade över stark ost och in i ugnen. Det blev bästa gratängen någonsin och något jag kör på varje gång nu utom med broccoli och dyligt där jag kokar grönsakerna i någon minut först för att minska bitterheten. Lika bra varje gång!
Jag brukar få tofu i mina matlådor i allt från typ cocosmjölkgrytor till marinerad och sen stekt i olika varianter... Vanliga matrester från middan dagen innan som jag mikrar på jobbet. (ja jag är medveten hur ruskigt bortskämd jag är som får både middag och matlådor nästan alla dagar jag jobbar av min särbo).Någon som har tips på sätt att tillaga tofu som fungerar i matlåda?
I grytor tycker jag aldrig att det blir något problem dag tvåNågon som har tips på sätt att tillaga tofu som fungerar i matlåda?
Intressant! Jag trodde man ville ha stärkelsen för att den gör gratängen krämigare?Apropå gratäng! Jag fick tipset om att lägga rotfrukterna i isbad en stund för att dra ut stärkelsen (efter jag skivat dem). Sedan kokade jag ihop vitlök, lök, vitpeppar, timjan och oregano samt salt i grädde och färskost. Silade detta efter när allt smält ihop och gottat till sig. Tog upp rotfrukterna och torkade av dem ner i formen och hällde såsen över. Smulade över stark ost och in i ugnen. Det blev bästa gratängen någonsin och något jag kör på varje gång nu utom med broccoli och dyligt där jag kokar grönsakerna i någon minut först för att minska bitterheten. Lika bra varje gång!