Det är på inget vis omöjligt utan följer en röd tråd gällande allt annat med.Låter ju snarare som en taktik för att slippa laga mat i så fall
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det är på inget vis omöjligt utan följer en röd tråd gällande allt annat med.Låter ju snarare som en taktik för att slippa laga mat i så fall
Alltså rent spontant när jag läser känns det som du äter nyttigare nu än innan. Vad skulle du få brist på?Funderar på om jag har risk för näringsbrist då jag gjort en helomvändning i kosten på grund av priserna, har nästan helt slutat med mejeriprodukter och kött, äter smörgåsar utan bordsmargarin, äter inte keso eller fil längre för jag har inte råd med det längre på daglig basis. Äter mindre frukt men när jag är på kontoret, 1-2 dagar per vecka, har vi frukt och då försöker jag äta tre varje dag.
Köper en del mejeriprodukter för att ha till bakning men då är det ju typ 50 gram smör på två limpor och creme fraiche eller nåt liknande till grytor som det kan bli många portioner av. så det kan ju vara två deciliter creme fraiche på sex portioner som jag äter 1-2 gånger per vecka. Äter kyckling relativt ofta då det är billigt att köpa en hel och göra många portioner på om man gör gryta av det. Slutat med en hel del färska grönsaker, köper mer frysta. Har just nu lax hemma för jag köpte en hel laxsida när det var erbjudande. Kanske borde man ta kontakt med vården för att kolla upp så att man inte får näringsbrist dock brukar de ju inte vara så pigga på att testa något bara för att man själv till testa det och inte har några symtom.
Karelska piroger, smördegskryssen med plommonkompott, kålrotslåda - Lika gott alltsammans!
För att inte tala om ärtsoppan gjord på gröna ärtor.
Däremot är jag lika skeptisk som mina ungdomar på lägret i Saarijärvi när vi fick köttfärssås och spaghetti.
Köttfärssåsen var just det. Sås - dvs brunsås - med köttfärs i.
Det har jag heller aldrig hört om, så det är nog inget finskt utan helt enkelt en dålig kock.
Fast det är ju ingen brun sås som man hällt köttfärs i bara för att man inte använder tomat. Jag är också uppvuxen med köttfärssås utan tomat, men det är milsvid skillnad på en brun sås med köttfärs och en köttfärssås utan tomat.Alltså... det är typ så jag är uppväxt med att köttfärssås görs, både hemma och i skolan inte direkt en brunsås, men det var ingen tomat i det i allafall.
Fast det är ju ingen brun sås som man hällt köttfärs i bara för att man inte använder tomat. Jag är också uppvuxen med köttfärssås utan tomat, men det är milsvid skillnad på en brun sås med köttfärs och en köttfärssås utan tomat.
Kanske ligger lite lite på järn och jord i kosten? Läste precis en artikel om att kvinnor generellt borde äta mer mejeri produkter. Kanske en timme hos en dietist kan ge klarhet i kosten och om det är risk för någon brist. Kan lösas med lite tillskott om det kommer på extrapris en gång? Frysta grönsaker vs färska tror jag inte har så mkt skillnad på närings innehåll.Funderar på om jag har risk för näringsbrist då jag gjort en helomvändning i kosten på grund av priserna, har nästan helt slutat med mejeriprodukter och kött, äter smörgåsar utan bordsmargarin, äter inte keso eller fil längre för jag har inte råd med det längre på daglig basis. Äter mindre frukt men när jag är på kontoret, 1-2 dagar per vecka, har vi frukt och då försöker jag äta tre varje dag.
Köper en del mejeriprodukter för att ha till bakning men då är det ju typ 50 gram smör på två limpor och creme fraiche eller nåt liknande till grytor som det kan bli många portioner av. så det kan ju vara två deciliter creme fraiche på sex portioner som jag äter 1-2 gånger per vecka. Äter kyckling relativt ofta då det är billigt att köpa en hel och göra många portioner på om man gör gryta av det. Slutat med en hel del färska grönsaker, köper mer frysta. Har just nu lax hemma för jag köpte en hel laxsida när det var erbjudande. Kanske borde man ta kontakt med vården för att kolla upp så att man inte får näringsbrist dock brukar de ju inte vara så pigga på att testa något bara för att man själv till testa det och inte har några symtom.
Obs, jod inte jordKanske ligger lite lite på järn och jord i kosten? Läste precis en artikel om att kvinnor generellt borde äta mer mejeri produkter. Kanske en timme hos en dietist kan ge klarhet i kosten och om det är risk för någon brist. Kan lösas med lite tillskott om det kommer på extrapris en gång? Frysta grönsaker vs färska tror jag inte har så mkt skillnad på närings innehåll.
Varför alla amerikanska nobelpristagare måste kommentera att de låg och sov när nobelstiftelsen ringer. Ja, det blir oftast så med tidszoner?
Brunsås som köps på påse och blandas med vatten.Okej vad är brunsås? Eller alltså hur är en svensk köttfärssås (utan tomat) för er?
Jag (och alla andra jag nånsin sett och träffat) brynet färsen, i med kryddor och buljong samt ev tillägg (tomat, vitlök, champinjon eller vad man nu vill ha i) sen lite grädde. Jag brukar ha i ketchup på slutet
Ja det var det jag också tänkeBrunsås som köps på påse och blandas med vatten.
Riktigt brunsås är väl då man smälter smör, tillsätter mjöl och låter det få lite färg, så i med vatten, buljong/kryddor och lite grädde..typOkej vad är brunsås? Eller alltså hur är en svensk köttfärssås (utan tomat) för er?
Jag (och alla andra jag nånsin sett och träffat) brynet färsen, i med kryddor och buljong samt ev tillägg (tomat, vitlök, champinjon eller vad man nu vill ha i) sen lite grädde. Jag brukar ha i ketchup på slutet
Det låter som en ganska torr köttfärssås eller blev det såsigt av vattnet och mjölet kanske?Riktigt brunsås är väl då man smälter smör, tillsätter mjöl och låter det få lite färg, så i med vatten, buljong/kryddor och lite grädde..typ
Den köttfärssås jag är uppvuxen med hemifrån så bryner man lök och maletkött, så kryddar man, sedan brukar mamma strö över mjöl som hon blandade runt och brynde med köttet, så lite vatten på då så fick det stå och puttra (jag kan eventuellt ha missat något steg och krydda i det hela). Åts med potatis eller pasta
Det låter som en ganska torr köttfärssås eller blev det såsigt av vattnet och mjölet kanske?
Mina föräldrar serverade ofta taco-köttfärs vilket innebar att köttfärsen stektes med tacokrydda och lite vatten. Vi fick blanda upp den med ketchup för att det inte skulle bli för torrt att äta med makaronerna, det var så svårt att få upp det på gaffeln utan att köttfärsen trillade ner annars
Alltså rent spontant när jag läser känns det som du äter nyttigare nu än innan. Vad skulle du få brist på?
Kanske ligger lite lite på järn och jord i kosten? Läste precis en artikel om att kvinnor generellt borde äta mer mejeri produkter. Kanske en timme hos en dietist kan ge klarhet i kosten och om det är risk för någon brist. Kan lösas med lite tillskott om det kommer på extrapris en gång? Frysta grönsaker vs färska tror jag inte har så mkt skillnad på närings innehåll.
Nej, menade inte att det var en dum fråga, mer att om du var orolig för något speciellt ämne så kanske det skulle vara lättare att försäkra dig om att det är lugnt. Men tyckte förslaget med dietist var bra om du är oroligDet är säkert en jättedum fråga jag ställt jag vet inte om det finns näringsämnen som är viktiga för kroppen i de produkterna . Har aldrig behövt fundera på det då jag alltid ätit allsidig kost tidigare