Nu har jag alldeles nyss kommit innanför dörren och landat i min soffa med en kopp te.
Den stora tillställningen är avklarad och det blev riktigt lyckat, mycket tack vare era tips här och att jag verkligen försökte skära bort så mycket som möjligt och hålla det enkelt.
Nu lär det dröja ett bra tag innan jag lagar mat till trettio personer (ja, det blev ännu fler än jag först trodde!)igen...
Eller innan jag har återhämtat mig, för den delen. Det här var egentligen mer än vad jag orkade just nu, men det var hen värd, min vän.
Jag gjorde en(eller en och en, tre jättebaljor) morotssoppa; med ingefära, apelsin(mycket måttfullt), spiskummin och chili. Till den hade jag diverse guckor och röror som både kunde vara i soppan och till brödet; apelsinzestyoghurt, en lite hetare chiliolja, hoummos, sås på rostad paprika och mandel, tapenade, baba ganoush, grovhackad bladpersilja, picklad lök och diverse rostade fröer. Med brödet tog jag en genväg och köpte det, supergoda från stenugnsbageriet. Tillsammans med en Västerbotten, ett jättefat snyggt skurna grönsaker, ett stort block fetaost och två sorters oliver kändes det inte alls så torftigt som jag hade befarat. Inte heller kändes det så spretigt och osammanhängande som det kanske låter
.
Dessertbordet fick jag tack och lov lite stöttning med, så mitt bidrag där blev "bara" två stora äpplekakor. Dryckerna var inte heller mitt bord, tack och lov. Disken blev jag också befriad från, så när klockan passerat midnatt satte denna askunge sig på bussen hem.
Nu ska jag sova i en vecka och inte laga någon mat förrän det är dags för julmat. Typ.