Sv: Tittar in i ditt kök - del 7
I mitt föräldrahem var man även mycket restriktiv med isglass. Det avfärdades som frusna kemikalier. Att jämföra med köpesaft som var flytande kemikalier. Den enda godkända isglassen gjorde man själv på min pappas hemkokta saft (gjord på frukter och bär från sommarstugan).
O'boy var djävulens påfund och kom inte över tröskeln.
Sött fikabröd förekom vid festliga tillfällen, absolut inte till vardags.
Alltså, jag minns 60-70-talen som väldigt restriktiva ifråga om socker. Inte som lchf, man fick ju äta bröd och pasta och man fick äta sylt (hemkokt av min pappa) till pannkakorna, men sockerkonsumtionen var låg i mitt hem.
Det var kanske lugnt med allt socker för fluortanten kom ju till skolan
I mitt föräldrahem var man även mycket restriktiv med isglass. Det avfärdades som frusna kemikalier. Att jämföra med köpesaft som var flytande kemikalier. Den enda godkända isglassen gjorde man själv på min pappas hemkokta saft (gjord på frukter och bär från sommarstugan).
O'boy var djävulens påfund och kom inte över tröskeln.
Sött fikabröd förekom vid festliga tillfällen, absolut inte till vardags.
Alltså, jag minns 60-70-talen som väldigt restriktiva ifråga om socker. Inte som lchf, man fick ju äta bröd och pasta och man fick äta sylt (hemkokt av min pappa) till pannkakorna, men sockerkonsumtionen var låg i mitt hem.