Tittar in i ditt kök del 27

  • Mat
  • Trådstartare Trådstartare Mineur
  • Startdatum Startdatum
  • Svar Svar 1 075
  • Visningar Visningar 51 554
Fixade middag hos yngsta sonen och hans lilla familj igår. Och så kom några vänner och hans svärföräldrar över. Så trevligt. Jag bjöd på ett justerat recept på helstekt fläskkarré med ananasglaze. (Ica) Jag har bla bytt ut till fläskfile och pga ont om tid blev det färdig mango chutney.

Det blir alltid toppen och succé.

Till förrätt småplock och till efterrätt hemgjord glass med nykokt kolasås.

En bra dag, både matmässigt och sällskapsmässigt.
 
Igår fondue igen - smaskens och extremt bra socialt ätande med familjen. En riktigt fin Ktima Kir-Yanni från 2020 i glasen.

Idag lammfärsbiff med timjan o vitlök, potatismos, calvadossås, bakad spetskål, friterad svartkål och rostade rötter. Äppelmust att dricka till.
 
Fixade middag hos yngsta sonen och hans lilla familj igår. Och så kom några vänner och hans svärföräldrar över. Så trevligt. Jag bjöd på ett justerat recept på helstekt fläskkarré med ananasglaze. (Ica) Jag har bla bytt ut till fläskfile och pga ont om tid blev det färdig mango chutney.

Det blir alltid toppen och succé.

Till förrätt småplock och till efterrätt hemgjord glass med nykokt kolasås.

En bra dag, både matmässigt och sällskapsmässigt.
Färdig mango chutney istället för ananasglaze, svårt få med allt när jag samtidigt fixar med annat. Svårt med fokus ibland .....

Idag fixade jag matlådor. Less på utemat och kommer jobba på hemmaplan i ca 2 veckor så taggad på hemlagat.

Har fixat:

Vegetarisk lasagne
Paprikasoppa, recept från dn.
Minipannbiffar med svampsås
Lårkycklingfile med honung, balsamvinäger, fetaost och ruccola. Till det klyftpotatis.

Det sistnämnda blir även dagens middag då äldsta sonen med familj kommer på besök idag.
Till efterrätt blir det äppelskivor stekta i smör med honung och ingefära. Serveras med glass.

Kul laga mat när tiden finns.
 
Igår fondue igen - smaskens och extremt bra socialt ätande med familjen. En riktigt fin Ktima Kir-Yanni från 2020 i glasen.

Idag lammfärsbiff med timjan o vitlök, potatismos, calvadossås, bakad spetskål, friterad svartkål och rostade rötter. Äppelmust att dricka till.
IMG_8172.webp
 
Den här tråden har jag glömt bort och inte skrivit på evigheter i. Idag blev det enkel lunch då jag jobbar hemifrån. Stekte blodpudding och åt med lingonsylt, knäckebröd med ost och drack mjölk. En del yngre reagerar på just blodpudding på grund av ingredienserna men jag är för att använda hela djuret om man ändå slaktar det. Dessutom tycker jag det är gott och utöver det billig mat vilket inte är fel ibland.
 
Den här tråden har jag glömt bort och inte skrivit på evigheter i. Idag blev det enkel lunch då jag jobbar hemifrån. Stekte blodpudding och åt med lingonsylt, knäckebröd med ost och drack mjölk. En del yngre reagerar på just blodpudding på grund av ingredienserna men jag är för att använda hela djuret om man ändå slaktar det. Dessutom tycker jag det är gott och utöver det billig mat vilket inte är fel ibland.
Jag tycker sådär om blodpudding. En liten bit kan jag äta, men sedan tycker jag att det blir lite stabbigt. Konsistensen är ju rätt "tät". Maken tycker dock inte alls om det, så det brukar inte bli att jag äter så ofta.
 
Den här tråden har jag glömt bort och inte skrivit på evigheter i. Idag blev det enkel lunch då jag jobbar hemifrån. Stekte blodpudding och åt med lingonsylt, knäckebröd med ost och drack mjölk. En del yngre reagerar på just blodpudding på grund av ingredienserna men jag är för att använda hela djuret om man ändå slaktar det. Dessutom tycker jag det är gott och utöver det billig mat vilket inte är fel ibland.
Åh, det är en rätt som återkommer här hela tiden. Snabbt och gott! Vi äter med bacon, lingonsylt blandat med rårivet äpple och ibland en klick creme fraiche. Tycker det behövs något fräscht/ syrligt ihop med blodpuddingen.
 
Jag får ett enormt sug efter blodpudding en gång vartannat år, då jag bara MÅSTE ha det, tillsammans med lingonsylt och råriven vitkål. Två skivor och sedan är det bra. Så jag står med ett halvt paket blodpudding och en burk lingonsylt som kommer stå i kylen tills den möglar - blodpudding slänger jag tyvärr direkt.
 

Liknande trådar

Mat Jag har börjat fundera lite kring mina frukostvanor... De är inte direkt dåliga, kunde ha varit värre, men ganska tråkiga och skulle nog... 2 3 4
Svar
71
· Visningar
4 007
Senast: Pilot
·
Mat Jag har en tetra tomatsoppa som jag tänkte äta en dag snart. Jag älskar tomatsoppa och ris som det serverades när jag gick i skolan (vet... 2 3 4
Svar
71
· Visningar
3 636
Senast: Ramona
·
  • Låst
Mat Matinspirationen fortsätter! Vad lagas det för godsaker hemma i köken? Vad äts, i eller utanför köken? Hur smakade det? Och kanske hur... 99 100 101
Svar
2 004
· Visningar
116 075
Senast: Mineur
·
  • Låst
Mat Jag har saknat mattråden och inspiration. Vad äter ni idag? Ikväll gjorde jag dovhjortskav med gräddsås med smörstekta... 99 100 101
Svar
2 007
· Visningar
93 651

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp