Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Du ska inte säga något som har tillgång till fiiina skaldjur... medan en annan för nöja sig med anemiska havskräftor till överpris på ICA Maxi
Då ska vi se. Jag är fortfarande biten av sushidemonen men försöker sansa mig, ty jag vill egentligen inte lägga flera hundra i veckan på hämtmat och jag är inte benägen att göra egen. Nåväl. I fredags hade jag tänkt äta veckans enda sushi och såg fram emot det men efter en shoppingtur i grannkommun var jag hungrig och frusen och gjorde istället en ganska enkel chili con carne. Det skojiga här blev att jag använde en liter gazpacho som blivit över som tomatbas. Jättegott, för den var ganska stark.
I lördags var det lyx deluxe, då boyfriend och jag åt färska räkor och havskräftor. Alkoholfritt bubbel, aioli, baguette och lite råa grönsaker till. Det är ju oslagbart, alltså! Särskilt när räkorna kostar 79:-/kg och kräftorna 159:-/kg. Trekvarts kilo räkor och sex kräftor kostade alltså 110:-. Jag tycker att det är underbart för en riktigt härlig måltid. Det blev dessutom över till en trevlig lunchräkmacka igår
Igår, jadu, jag åt sen frukost på räkmacka som sagt och sedan lite te och smörgås fram på eftermiddagen efter havsbad (!!) och på kvällen gjorde jag mig till och gjorde pokébowl till dagens lunchlåda, men vad jag åt till middag är en riktigt bra fråga. Lite choklad, vet jag, och så provsmakade jag ju diverse bitar till pokén och så... tja. Jag var mätt och nöjd i alla fall, och det är väl det viktigaste
Bowlen vill jag i alla fall gärna prata om för det var både buskul och blev rätt vackert.
I botten finnes glasnudlar, blandade med koriander, citronsaft och lite sesamolja. Sedan har vi ett par nävar babygrönkål, picklad rödlök, gurka, tomater, sojabönor, rostad majs och lax, marinerad i sesamolja, soja, lime, vitlök och så sesamfrön på toppen. Gissa om jag räknar ner timmarna nu.
SLURP på bowlen.
Nej burkchampinjon skulle aldrig få komma innanför dörren. Men vad äter man för majs om man inte äter burkmajs? Att koka kolvar känns omständligt och efter tidigare drev () här på Buke om burkmajs så försökte jag mig på frusen, färsk majs, slutade med att jag fick ge det till hönsen..
Kan jag få lite vinhjälp?
Gräddig trattkantarellsoppa? Gärna ett vardagsprisigt och ett festligare. Kan tänka mig att både vitt typ chardonnay funkar, men finns det något lättare rött som passar? Och; jag brukar ha sherry i svampsoppan, ska jag fortsätta med det eller hellre ersätta det med samma (vita) vin som serveras till?
Fryst majs!
Glöm inte rädisbaljorna! Och gullupin!Jag lider av svårartad tyfus samt halsont och snuva. Åt en risotto till middag, med ramslök, lax och massa vitlök, strösslade rostad kokos över. Eftersom BARNET troligen är laktosintolerant som grädde på det glutenfria bakverket är vi i nån form av matdepression. Som bonus ska jag börja odla sparrisärtor i odlingszon 1, allt för att tillfredsställa petruskas behov av kulturväxter. Haverrot liksom!
Sherry i soppan! Och/eller lite stilton.
Då kan man ta en cognac till
Har St agur i soppan! Är Stilton mildare? Har lite svårt för blåmögelost i skarp smak eller större mängd..
Stilton är skarpare än St Agur.