Vi firade bröllopsdag på italiensk restaurang på Östermalm. Alltså, jag dör vad gott? Avsmakningsmenyn innehöll ett antal förrätter, ett antal primi och ett antal secondi. Burrata med sockerstekta små tomater, halstrad tonfisk med citronvinägrett, antipasti som en skulle kunnat äta ihjäl sig av. Sen hemgjorda maccheroni med tryffel (!!!!), sparrisrisotto med champagnevinägrett, pumparavioli med salviasmör, pumpakärnor, getost och nån slags små mandelkaksbitar. Ungefär här var vi väldigt mätta och så lyckliga att om vi inte var kära innan så hade vi blivit det då. Men då kom kötträtterna. Bisteka Fiorentina med grillad citron, och så små delikata lammkotletter, grillade, med nån slags puré med palsternacka och parmesan, och så en mycket tät lammsås med rödvin i tror jag. Mathimlen!
I övrigt var matveckan också mycket nöjsam. Lax fylld med rökt lax och nån slags god gremolataliknande röra, pressad potatis och broccolil, wienerschnitzel med mycket citron och kapris, och halstrad tonfisk (igen) med glasnudelsallad, lime, shitake och mycket koriander.
Nu väntar asketiska veckor. Herregud.