Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Låter jättegott!Färskpotatis, rädisor och rödlök nedrört i gräddfil smaksatt med pepparrot, grönsallad, hembakat surdegsknäcke och rökt makrill var min middag. Gott förutom att jag fortfarande luktar makrill om händerna![]()
Nej, det underlättar ju verkligen inteJag besväras också av det där och köpte en metalltvål, men tycker inte att det hjälper. Sen blir det ju inte bättre av att jag hela tiden måste kontrollera om jag fortfarande luktar.
Alltså jag vill bara äta glass till middag men min sambo hävdar att det inte är mat![]()
Vet inte om jag kan och har råd?! Liksom, sambon bakar trots allt väldigt gott surdegsbröd och jag skulle aldrig ha råd att hålla den brödstandarden utan honomDumpa.![]()
Alltså jag vill bara äta glass till middag men min sambo hävdar att det inte är mat
Så åt helstekt kyckling penslad med chipotlepasta, stekt ris med svarta bönor, lök och mango samt en yoghurtsås med chipotlepasta och honung. Absolut gott, men det var godare med glassen som jag åt till efterrätt![]()
Du är så klok och vettig!Jag har mens och då är glass middag. Med lakrits-hard-toppingNu vin och fotboll, det är dessert.
(Partner ville handla take away till mig, jag vägrade ty glass är ju mat).
Du är så klok och vettig!![]()
Åh! Det ska jag prova!Min variant av melitzanosalata:
4 auberginer (de var rätt små)
1 förpackning fetaost (standardstorlek)
vitlök
citron
olja (Bengtssons rybsolja)
salt
svartpeppar
Jag skar auberginerna i halvor, snittade ett rutmönster och penslade på olja samt strödde på lite salt. Körde dem i ugn tills de var mjuka (ca 1 tim i 200 grader). Hade sedan in dem i röken så de fick lagom röksmak.
Jag mosade fetaosten så den var smulig, inte slät. Gröpte ur auberginerna (skalet var mumsigt så lite fick följa med) och mixade dem med en staxmixer. Blanda sedan ihop fetaosten och auberginmixen och smaka av med övriga ingredienser.
Det såg inte direkt gott ut (brunbeigt)men var enormt gott och mina gäster såg till att röran försvann snabbt (dvs gör mer än vad du tror behövs...). Inga tomater i pga allergi hos en gäst. Vi diskuterade lite och har man ingen rök går det förmodligen att ha i röksalt eller liquid smoke för att få lite röksmak.
Det där låter fantastiskt!Min variant av melitzanosalata:
4 auberginer (de var rätt små)
1 förpackning fetaost (standardstorlek)
vitlök
citron
olja (Bengtssons rybsolja)
salt
svartpeppar
Jag skar auberginerna i halvor, snittade ett rutmönster och penslade på olja samt strödde på lite salt. Körde dem i ugn tills de var mjuka (ca 1 tim i 200 grader). Hade sedan in dem i röken så de fick lagom röksmak.
Jag mosade fetaosten så den var smulig, inte slät. Gröpte ur auberginerna (skalet var mumsigt så lite fick följa med) och mixade dem med en staxmixer. Blanda sedan ihop fetaosten och auberginmixen och smaka av med övriga ingredienser.
Det såg inte direkt gott ut (brunbeigt)men var enormt gott och mina gäster såg till att röran försvann snabbt (dvs gör mer än vad du tror behövs...). Inga tomater i pga allergi hos en gäst. Vi diskuterade lite och har man ingen rök går det förmodligen att ha i röksalt eller liquid smoke för att få lite röksmak.