Smygkryddar du din egen mat?En del får vara sin egen pippi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Smygkryddar du din egen mat?En del får vara sin egen pippi.
Japp. Och diskar efteråt.Smygkryddar du din egen mat?
Japp. Och diskar efteråt.
Enda jag vet att ricotta funkar med är massor med basilika som man breder ut på ett täcke av parmaskinka eller likande, som man sedan slår in god grissini i och äter som plockmat.97 år hit eller dit!
Hörni tråden, på mat-temat: vad brukar ni använda ricotta i för matlagning? Ska bjuda jobbet på en kaka med ricotta i, och det blir en hel del över. Är inte särskilt sugen på pasta, vilket är det jag kopplar ihop ricotta mest med.
@athena_arabians, när du röker egna räkor så är det alltid varmrökta, aldrig kallrökta? Jag som är uppväxt med att bygga egna kallrökta rökar känner det som mer naturligt att bygga en rökgång på 5 - 10 m innan man sätter tunna med galler, men beror det på ovana eller föredragsamhet att du varmröker? Är äppelveden torr eller eldar du med annan ved och lägger till den för smakens skull eller vad? Jag är ju uppväxt på att man röker med enris, helt fel till räkor?
Jag älskar att laga mat men jag hade aldrig stått ut att bo med någon utan att dela på matlagningen 50/50. Det är för mig en av grundbultarna för (känslan av) jämställdhet.
Idag är det min tur att laga och jag planerar att försöka göra seitanspett med jordnötssås. Tror det blir gott! En syrlig rättikssallad och kanske curryris till.
Just eftersom det är roligt så vill jag behålla det så och inte göra det till min syssla, ett måste. Det ökar kreativiteten också, dels för att det blir färre tillfällen och dels för att den som lagar har vetorätt i vad som lagas.Jag älskar att laga mat, men det blir tyvärr svårt stt dela, min partner jobbar mycket kvällar. Jag gillar din tanke, men tycker för mycket om matlagningen, det är meditativt för mig. Lite ego, helt enkelt.
Snyggt! Ska se till att partnern lagar mer mat ett tag. Kan vara nyttigt att bryta mönster (och utmana smaklökarna).Just eftersom det är roligt så vill jag behålla det så och inte göra det till min syssla, ett måste. Det ökar kreativiteten också, dels för att det blir färre tillfällen och dels för att den som lagar har vetorätt i vad som lagas.
Jag är uppvuxen med en mamma som lagade all mat så det är mest därför jag är väldigt bestämd på den här punkten.