Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag tycker att de kan få bjuda dig på middag istället! Annars, om allas behov ska tillgodoses, blir ju någon form av plockmat där alla bygger ihop sin egen tallrik nästan den enda lösningen.
Burgare är ju en lysande idé eftersom det går att variera och anpassa och en utmärkt plan om du excellerar i sötpotatispommesDe är riktigt bra på att laga mat alla tre grabbarna, så de bjuder mig allt på middagar titt som tätt. Jag är ju dock enkel att bjuda eftersom jag äter allt med lite väl god aptit.
Det brukar oftast bli plockmat av olika slag när de kommer, typ meze. Och oftast lagar vi några rätter var ihop eftersom vi alla gillar att laga mat och umgås i köket.
Den här gången funderar jag dock på att bjuda på hamburgare/halloumiburgare med massa olika tillbehör. Eftersom jag är så himla nöjd med hur bra mina sötpotatispommes brukar bli nu för tiden och vill impa lite på dem. DET gillar de säkert alla tre.
Hur gör du de där sötpotatispommesarna? (Jag leker med tanken på sötpotatischips. Fast i stort tycker jag nog sämre om sötpotatis än potatis, och då äter jag ju knappt potatis annat än ganska mycket misshandlad/tillagad, sas.De är riktigt bra på att laga mat alla tre grabbarna, så de bjuder mig allt på middagar titt som tätt. Jag är ju dock enkel att bjuda eftersom jag äter allt med lite väl god aptit.
Det brukar oftast bli plockmat av olika slag när de kommer, typ meze. Och oftast lagar vi några rätter var ihop eftersom vi alla gillar att laga mat och umgås i köket.
Den här gången funderar jag dock på att bjuda på hamburgare/halloumiburgare med massa olika tillbehör. Eftersom jag är så himla nöjd med hur bra mina sötpotatispommes brukar bli nu för tiden och vill impa lite på dem. DET gillar de säkert alla tre.
Hur gör du de där sötpotatispommesarna? (Jag leker med tanken på sötpotatischips. Fast i stort tycker jag nog sämre om sötpotatis än potatis, och då äter jag ju knappt potatis annat än ganska mycket misshandlad/tillagad, sas.
Jag är själv mer förtjust i vanlig potatis (i alla dess former), men just sötpotatispommes är det många andra i min omgivning som gillar. Själv gillar jag dem om de inte är mjuka utan de ska vara frasiga. Problemet då är att de då ska friteras vilket jag tycker känns alldeles för fett. Att ugnsrosta dem som jag brukar göra med vanlig klyftpotatis i varmluftsugn funkar inte. Alltså, de går ju att äta med är bara mjuka och tråkiga.
Nu har jag experimenterat mig fram till att om jag skär dem i pommesbitar, lägger dem i en platspåse, häller på lite olja och frotterar dem tillsammans med salt och valfria kryddor och sedan häller i majsstärkelse/mazena i påsen och gör likadant, häller ut dem i en långpanna (på bakplåtspapper) och ev. strör över lite extra mazena och rör runt och sedan kör dem i varmluftsugn men bara 200 grader men lite längre stund - så blir de faktiskt friteringsfrasiga utan att vara friterade.
Mycket godare än så är dock vanliga klyftpotatisar och så rejält med riven parmesan över sista minutrarna i ugnen.
Så gör jag mina också. Majsmjölet gör hela skillnaden!
Lagade en tomatsoppa som inte alls blev sådär mustig och god som jag hade tänkt mig. Får trösta mig med en överbliven tårtbit.
FÖDELSEDAGSTÅRTA. Mandelbottnar, chokladmousse och pralinékräm.VAD FÖR TÅRTA?!