Håller helt med
@Ullmerkott , svamppasta är MAGI och våran go-to-mat när vi vill ha något smålyxigt men väldigt snabblagat
Meeeen det är ju plocksvamp och inte köpesvamp.
Ungefärligt recept: hacka trattkantareller/gula kantareller i mindre bitar. Vattna ur i varm stekpanna tills de inte är så blöta (både om det är färska eller frysta). Addera smör, vitlök, hackad lök (gul eller schalotten), fräs. Koka under tiden pastavattnet. Slå på en skvätt vitt vin på svampen, efter en stund en sked CF eller en halv dl grädde. Salta, peppra, rör i hackad persilja, smaka av. Tillsätt ev lite citron eller mer vin. Rör ner al dente-pastan i svamppannan ihop med lite pastavatten, rör om och addera parmesan. Tadaaa! Det viktiga är att inte steka svampen i smör förrän den vattnat ur sig, det gör stor skillnad tycker jag. Vinet passar jättebra i, men bara en skvätt i samma storleksordning som mejeriprodukten, inte som till risotto. Jag slänger också i strimlad svartkål, grönkål eller spenat om jag råkar ha det hemma.