Sv: Tips & Trix - Egen Barnmat
Nar mina var 7 manader at de tre mal om dagen + ersattning och jag har alltid gjort egen kottfarssas till dem, med samma ingredienser da som nu, bara att nar de var mindre sa korde jag sasen i mixern ocksa for att gora den annu lattare att ata. Mina barn har fatt kryddor i maten - men valdigt begransat med salt - sa fort de kom ur smakprovsstadiet med mosad frukt/gronsaker etc (och det varade ju faktiskt inte sarskilt lange). Och jag tror faktiskt att det ar en av anledningarna att de gillar och rent av foredrar smakrik mat idag.
Jag korde burkmat ibland och brukade krydda den lite extra for att de skulle gilla den battre.
Sen i arlighetens namn sa gor man ju faktiskt inte jatteinspirerade middagar varje dag nar man har smabarn, det ska ga fort, man ar ofta trott och har inte tid. Da blir det garna kottbullar, fiskbullar, pasta med nagon sas, korv....typisk "barnmat" alltsa. Men aven den kan ju frasas till lite med kryddning och diverse tillbehor sa den blir nagot mer intressant! Fast i ditt exempel med entrecote - dar hade jag skurit sma minibitar av kottet alt mosat/mixat det och serverat med mosad potatis och nagon form av gronsak (kanske broccolipure) plus en liten liten klick sas sa fort barnet var stort nog att ata det. Sen kan man ju alltid svanga till det lite, mina barn var t.ex. inte sa fortjusta i potatis sa ratt ofta kokade jag lite pasta till dem vid sidan om, inget besvar alls
När barnen blir äldre och får äta allt så räknar jag också med att ge av vår mat - det är såhär i början, när det är barnmat som gäller, som det känns opraktiskt. Jag tänker mig nog att man gradvis gör maten mer lik vår, inte att gå direkt från mosad morot och majspuré till sezchuankyckling och entrecote med rödvinssås.
Nar mina var 7 manader at de tre mal om dagen + ersattning och jag har alltid gjort egen kottfarssas till dem, med samma ingredienser da som nu, bara att nar de var mindre sa korde jag sasen i mixern ocksa for att gora den annu lattare att ata. Mina barn har fatt kryddor i maten - men valdigt begransat med salt - sa fort de kom ur smakprovsstadiet med mosad frukt/gronsaker etc (och det varade ju faktiskt inte sarskilt lange). Och jag tror faktiskt att det ar en av anledningarna att de gillar och rent av foredrar smakrik mat idag.
Jag korde burkmat ibland och brukade krydda den lite extra for att de skulle gilla den battre.
Sen i arlighetens namn sa gor man ju faktiskt inte jatteinspirerade middagar varje dag nar man har smabarn, det ska ga fort, man ar ofta trott och har inte tid. Da blir det garna kottbullar, fiskbullar, pasta med nagon sas, korv....typisk "barnmat" alltsa. Men aven den kan ju frasas till lite med kryddning och diverse tillbehor sa den blir nagot mer intressant! Fast i ditt exempel med entrecote - dar hade jag skurit sma minibitar av kottet alt mosat/mixat det och serverat med mosad potatis och nagon form av gronsak (kanske broccolipure) plus en liten liten klick sas sa fort barnet var stort nog att ata det. Sen kan man ju alltid svanga till det lite, mina barn var t.ex. inte sa fortjusta i potatis sa ratt ofta kokade jag lite pasta till dem vid sidan om, inget besvar alls