Sv: Tips & Trix - Egen Barnmat
Då är det ungefär samma intervaller som vi har, bara att vi serverar mat och inte "mellanmålsmat".
Just nu så kör vi frukost runt 9, lunch mellan 12 och 13, tidig middag vid 16 och sen kvällsgröt vid 19. Lunchen och middagen brukar bestå av grönsaker/kött och lite frukt efteråt.
Färdigköpta risgröten tänkte jag på pulvergröten för barn, förresten, inte dedär "korvarna" med risgrynsgröt man kan köpa.
Lite nya recept, förresten: lingonpäron, man kan ha i lite kokosris också om man vill, väldigt populärt härhemma. Och sen testade jag ett lök/potatismos som blev gott också med vuxen måttstock - hackade en silverlök som fick svetta sig mjuk i olivolja tillsammans med timjan, sen i med liiiite vatten och ett par tärnade potatisar, mixade alltihop sen.
Däremot lyckas jag inte alls med kött i barnmaten, har inte provat så mycket, men i helgen provade jag att göra en barnvariant på burgundergryta på en bit märgpipa, potatis och palsternacka. Kryddade med timjan, rosmarin och lite tomatpuré. Förutom då att man uppenbarligen inte ska koka barnmat på märgpipa som behöver koka i sisådär en halvtimme för att bli mjuk, så blev det inte särskilt aptitligt - en otrevlig, gråbrun färg, och inte kan jag påstå att det blev någon vidare köttsmak heller, tycker mest palsternackan tog över alltihop. Kötträtter vill man ju gärna ha lite mustigare, men det kan man knappast anklaga den här grytan för.