Milosari
Trådstartare
Jag kunde inte hitta någon tråd om vad vi ska laga för julmat? Så dags att starta en tänker jag. För kallt, varmt, efterrätt och godis
Jag försöker styra upp årets julmat som blir en kombo av (syd-) svenskt, danskt och polskt. För egen del har jag tagit på mig att göra sill, långkål och ägg. Kommer nog bli brysselkål också, helt vanliga kokta. Tycker ibland att det är lite ont om "rena" smaker på julbordet.
Någon som har ett bra recept på vegetarisk långkål? Helst ett som inte är för sött.
Kommer göra stark senapssill, älskad av alla och jag brukar göra ett par extra batcher på beställning. Utgår från detta men byter ut minst hälften av den vanliga senapen till colemans
https://www.ica.se/recept/senapssill-1379/
Sill nr 2 blir en variant med creme fraiche chili och lime. Har aldrig provat just detta recept men sill + chili/lime/ingefära + julbord är en oväntat bra kombo!
Sill nr 3 blir ev någon klar sort med lingon och äpple. Tar gärna emot tips här med!
Jag försöker styra upp årets julmat som blir en kombo av (syd-) svenskt, danskt och polskt. För egen del har jag tagit på mig att göra sill, långkål och ägg. Kommer nog bli brysselkål också, helt vanliga kokta. Tycker ibland att det är lite ont om "rena" smaker på julbordet.
Någon som har ett bra recept på vegetarisk långkål? Helst ett som inte är för sött.
Kommer göra stark senapssill, älskad av alla och jag brukar göra ett par extra batcher på beställning. Utgår från detta men byter ut minst hälften av den vanliga senapen till colemans
https://www.ica.se/recept/senapssill-1379/
Sill nr 2 blir en variant med creme fraiche chili och lime. Har aldrig provat just detta recept men sill + chili/lime/ingefära + julbord är en oväntat bra kombo!
Sill nr 3 blir ev någon klar sort med lingon och äpple. Tar gärna emot tips här med!