makarontanten
Trådstartare
Jag tycker det är kul att pyssla med mat, mackor och smörgåstårtor, och anser själv att jag är helt ok ( och kanske lite bättre än så) på det. Jag har ingen utbildning inom ämnet, men har jobbat på bageri/konditori under en kort period där man också lärde sig "knepen".
Idag få jag emellanåt beställningar på bla smörgåstårtor ( jag går INTE ut med att jag gör, men gör ibland för vänner/släktingar/kompisar och en och annan har därefter frågat). I går fick jag åter en beställning och därmed fråga om pris. Jag har inte en jäkla aning...Vad tycker ni?
Jag gör normalt sett mina egna tårtor på ett speciellt recept, och igår när jag var och handlade inför två tårtor som var beställda ( säg för 12-15 pers för båda), så tog jag verkligen kvitto och räknade ut den totala kostnaden. Summan hamnade på ganska exakt 500 kr ( för båda). Då var jag dock iväg till två olika affärer för att verkligen handla billigast möjliga. Jag har mycket räkor både i tårtan och som dekoration, så det höjer ju priset rejält, men de är ju goda ;-).
Vad skulle ni tagit för att göra dem? Jag gör för vänpris idag och tar inget betalt för arbete utan bara ingredienser i dagsläget, men känner ändå att jag är dyr? Jag vet ett ställe i stan som tar ca 40 kr biten ( samhall och absolut billigast, men kanongoda ändå), och då är det ju ca 400 kr för en 10 personers. Jag tar då mer och känner mig urdum utan att ens få ett öre betalt för jobbet, bensinen när jag åker och handlar, samt de "smågrejer" jag eventuellt har hemma som jag använder.
Nu tycker jag ju det är kul att både göra tårtor, samt att egot höjs rejält av goda betyg och jag känner mig nöjd och glad, men ändå, jag gör det gratis....
Vad skulle ni uppskatta? Billiga "industriella" tårtor från kondis/bageri/konditori eller hemmagjorda och lite dyrare? Vad är rimligt att ta betalt utan att skämmas? Nu vet jag att det skiljer i landet, men vad jag förstått så kostar ändå en tårta ca 50 kr biten om man tar ett genomsnitt.
Idag få jag emellanåt beställningar på bla smörgåstårtor ( jag går INTE ut med att jag gör, men gör ibland för vänner/släktingar/kompisar och en och annan har därefter frågat). I går fick jag åter en beställning och därmed fråga om pris. Jag har inte en jäkla aning...Vad tycker ni?
Jag gör normalt sett mina egna tårtor på ett speciellt recept, och igår när jag var och handlade inför två tårtor som var beställda ( säg för 12-15 pers för båda), så tog jag verkligen kvitto och räknade ut den totala kostnaden. Summan hamnade på ganska exakt 500 kr ( för båda). Då var jag dock iväg till två olika affärer för att verkligen handla billigast möjliga. Jag har mycket räkor både i tårtan och som dekoration, så det höjer ju priset rejält, men de är ju goda ;-).
Vad skulle ni tagit för att göra dem? Jag gör för vänpris idag och tar inget betalt för arbete utan bara ingredienser i dagsläget, men känner ändå att jag är dyr? Jag vet ett ställe i stan som tar ca 40 kr biten ( samhall och absolut billigast, men kanongoda ändå), och då är det ju ca 400 kr för en 10 personers. Jag tar då mer och känner mig urdum utan att ens få ett öre betalt för jobbet, bensinen när jag åker och handlar, samt de "smågrejer" jag eventuellt har hemma som jag använder.
Nu tycker jag ju det är kul att både göra tårtor, samt att egot höjs rejält av goda betyg och jag känner mig nöjd och glad, men ändå, jag gör det gratis....
Vad skulle ni uppskatta? Billiga "industriella" tårtor från kondis/bageri/konditori eller hemmagjorda och lite dyrare? Vad är rimligt att ta betalt utan att skämmas? Nu vet jag att det skiljer i landet, men vad jag förstått så kostar ändå en tårta ca 50 kr biten om man tar ett genomsnitt.