Men du får ju fortfarande samma problem med matsvinn, det är ju bara det att det inte når gästens ögon.
Jag tycker snarare att trenden inom resturang går åt mindre potioner, fler mellanrätter. Även på mer kvalitetsmedvetna snabbmatshak.
Jag förstår inte riktigt? Varför blir det mer svinn om det även finns en mindre storlek köttbit att välja?
Jag menar alltså att man skulle köpa 2 olika storlekar på bitarna från grossist. Och genom att välja just halva storleken på de mindre bitarna kan de även i nödfall serveras 2st som en stor.
Går det verkligen inte?
Förresten, menar ni att ni köper bitar som alla är exakt 180g och inte typ en köttbit som är skivad och därför har några mindre bitar i ändarna?
(Du vet så klart vad som är bäst för just er, menar inte att ni ska ändra på det!! Och jag förstår att alla alternativ man lägger till kostar. Jag blir bara nyfiken på varför det skulle leda till mera svinn. Alltid kul att diskutera med folk som vet lite mer om hur det fungerar bakom kulisserna liksom).