Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Mjölken har jag druckit på morgonen, sen borsta tänderna dra till jobbet.Jag tror inte jag helt förstod, men mjölk till frukost, mackor till lunch och Dafgårds till middag?
Det låter ju bra!Mjölken har jag druckit på morgonen, sen borsta tänderna dra till jobbet.
Sen mackor till frukost på jobbet, mackor på lunchen och sista mackan på eftermiddagen.
Kommer hem slänger in Dafsgård i micron (eller annat), äter gör en kopp te.
Idag blev det juice med crunchy och mjölk, blir någon köttfärs till middag, sen blir det nog rostat bröd. Vet inte om det blir något fika på föreläsningen jag ska på ikväll.
Imorgon på jobbet, är tanken att äta frukost hemma juice, fil och crunchy, mackor till frukost på jobbet, lunch soppa, eftermiddag macka, kommer även ha med mig morötter, sen på kvällen blir det dafsgårds och te om det inte blir köttfärs kvar från idag vill säga.
Tänker jag börjar där, för att se om jag kommer få i mig allt, Rom byggdes inte på en dag, men känns ändå bra att va ett steg i rätt riktning, kan alltid bli bättre.
Frukter har jag funderat på mycket, jag gillar frukt. Hittills av alla frukter/grönsaker som jag tyckt varit smidigt att äta på jobbet har varit banan och morötter.
Av någon anledning när jag äter apelsin/clementin/äpplen blir jag så kladdig om händer och mun, så har bara ätit det när jag haft tillgång att tvätta mig efteråt. Annars är det väldigt gott.
Det låter ju bra!
Brukar klyfta äpplena till sonen, det kanske är lättare då? Men lite kladdig kanske man blir ändå.
Vindruvor? (ibland på rea) Jordgubbar såhär års.
När det gäller pirogerna brukar jag göra en jättesats och frysa in och bara ta två ur frysen om jag ska någonstans. Men det är ju drygt som varje dags grej, mer som omväxling.
Mmm älskar det som potatissallad!Kokt potatis klarar sig hyfsat om man häller på lite vinäger. Kan bli rätt gott med lite olja med.
Det låter som bra framsteg!Mjölken har jag druckit på morgonen, sen borsta tänderna dra till jobbet.
Sen mackor till frukost på jobbet, mackor på lunchen och sista mackan på eftermiddagen.
Kommer hem slänger in Dafsgård i micron (eller annat), äter gör en kopp te.
Idag blev det juice med crunchy och mjölk, blir någon köttfärs till middag, sen blir det nog rostat bröd. Vet inte om det blir något fika på föreläsningen jag ska på ikväll.
Imorgon på jobbet, är tanken att äta frukost hemma juice, fil och crunchy, mackor till frukost på jobbet, lunch soppa, eftermiddag macka, kommer även ha med mig morötter, sen på kvällen blir det dafsgårds och te om det inte blir köttfärs kvar från idag vill säga.
Tänker jag börjar där, för att se om jag kommer få i mig allt, Rom byggdes inte på en dag, men känns ändå bra att va ett steg i rätt riktning, kan alltid bli bättre.
Frukter har jag funderat på mycket, jag gillar frukt. Hittills av alla frukter/grönsaker som jag tyckt varit smidigt att äta på jobbet har varit banan och morötter.
Av någon anledning när jag äter apelsin/clementin/äpplen blir jag så kladdig om händer och mun, så har bara ätit det när jag haft tillgång att tvätta mig efteråt. Annars är det väldigt gott.
Oj hm, använder nog lite det recept jag hittar, men detta som jag gjorde senast var absolut bäst. Dock måste jag säga att köttfärssåsen jag använde var över efter att min man lagat och låg i kylen sedan dagen innan. Det är bra också för då är den stel och ligger bra i en matsked och rinner inte runt när man ska lägga den i pirogerna. Slängde i ngn tärning feta också, men det är ju helt valfritt...Kan du inte lägga ut recept på pirogerna?
Klyfta kanske inte blir lika kladdigt förvisso, enda nackdelen är att de blir bruna så fort eller finns det något fiffigt husmorsknep så de inte blir bruna fort?Det låter ju bra!
Brukar klyfta äpplena till sonen, det kanske är lättare då? Men lite kladdig kanske man blir ändå.
Vindruvor? (ibland på rea) Jordgubbar såhär års.
När det gäller pirogerna brukar jag göra en jättesats och frysa in och bara ta två ur frysen om jag ska någonstans. Men det är ju drygt som varje dags grej, mer som omväxling.
Får man gräva ner sig någonstans? Jag känner mig så dum, jag har våtservetter i den ena väskan (hade faktiskt glömt bort att de finns där ). Förvisso va tanken med dom ifall nöden nr 2 kallade längs vägen, fasen då kunde ja köpt äpplen när ja handlade. Äh, får väl göra det nästa gång jag handlar, lär få handla igen förr eller senare ändå.Det låter som bra framsteg!
Tips vid kladd - ha ett paket våtservetter i lastbilen som du kan tvätta av dig med
Njae jag är inte så nogräknad på bruna äpplen. Iofs är sonen faktiskt det och han brukar inte klaga. Jag klyftar dem, tar ut kärnhuset och sedan lägger jag ihop dem igen till ett helt "äpple" och ned i en påse.Klyfta kanske inte blir lika kladdigt förvisso, enda nackdelen är att de blir bruna så fort eller finns det något fiffigt husmorsknep så de inte blir bruna fort?
Vindruvor äter jag bara de gröna kärnfria och väldigt få åt gången, jordgubbar är ingen storfavorit. Äter jag jordgubbar ska de vara klyftade, grädde och socker, mumma.
Däremot Hallon kan jag äta hur många som helst rätt upp å ner, kanske dock inte lika lätt att få tag på som jordgubbar förvisso.
Piroger får jag kolla närmare på, var någon annan som tipsade om det också.
Mm jag har ett jättepack i bilen sedan en kollega tipsade, men iofs inte för händer utan för städ (efter en liten olycka med ett barn). Men det ska finnas jättepack med öppning för fingrar också, bara man slänger dem i brännbart.Får man gräva ner sig någonstans? Jag känner mig så dum, jag har våtservetter i den ena väskan (hade faktiskt glömt bort att de finns där ). Förvisso va tanken med dom ifall nöden nr 2 kallade längs vägen, fasen då kunde ja köpt äpplen när ja handlade. Äh, får väl göra det nästa gång jag handlar, lär få handla igen förr eller senare ändå.
I och för sig försvinner väl inte smaken när de blir bruna, hmmm.. det där med att göra ett helt "äpple" igen lät inte som någon dum idé.Njae jag är inte så nogräknad på bruna äpplen. Iofs är sonen faktiskt det och han brukar inte klaga. Jag klyftar dem, tar ut kärnhuset och sedan lägger jag ihop dem igen till ett helt "äpple" och ned i en påse.
Jag återanvänder gärna de påsar man köper frukt i och om de inte är kladdiga kan jag ta samma fler gånger.
Nej jag tror att det liksom ligger syra mot syra och inte blir brunt, men jag kan ha fel. Det är ju inte jag som äter dem. Men jag har fått höra att de var bruna ngn gång och inte ätna så rent teoretiskt sett kan det vara så att de inte blir jättebruna. Det bruna ska ju inte vara farligt på minsta vis, bara inte fint.I och för sig försvinner väl inte smaken när de blir bruna, hmmm.. det där med att göra ett helt "äpple" igen lät inte som någon dum idé.
Försöker också återanvända det som går, t ex när brödet är slut brukar brödpåsarna få agera påsar till mackorna. Försöker hitta vad mer jag kan återanvända av det jag har hemma, känns bättre än att bidra till sopberget.
Jag undrar om jag inte sett ett "life hack" om det där med äpplen, fast det kanske var annan frukt, kanske till och med var citron. Värt å testa i alla fall.Nej jag tror att det liksom ligger syra mot syra och inte blir brunt, men jag kan ha fel. Det är ju inte jag som äter dem. Men jag har fått höra att de var bruna ngn gång och inte ätna så rent teoretiskt sett kan det vara så att de inte blir jättebruna. Det bruna ska ju inte vara farligt på minsta vis, bara inte fint.
Smaken försvinner om man sköljer klyftorna tycker jag, det blir inte så gott. Husmorsknepet när man gör paj är ju citronvatten, men vem vill ha en påse citronvatten i bilen.
Klyfta kanske inte blir lika kladdigt förvisso, enda nackdelen är att de blir bruna så fort eller finns det något fiffigt husmorsknep så de inte blir bruna fort?
Jag undrar om jag inte sett ett "life hack" om det där med äpplen, fast det kanske var annan frukt, kanske till och med var citron. Värt å testa i alla fall.
Klyfta kanske inte blir lika kladdigt förvisso, enda nackdelen är att de blir bruna så fort eller finns det något fiffigt husmorsknep så de inte blir bruna fort?