Många har det tvärtom! Är det något yrke där man träffar på ytterligheterna så är det väl i detta yrke.Jag undrar vad dina kolleger livnär sig på? De bör ju ha liknande problematik?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Många har det tvärtom! Är det något yrke där man träffar på ytterligheterna så är det väl i detta yrke.Jag undrar vad dina kolleger livnär sig på? De bör ju ha liknande problematik?
Men inte blir du kladdig av att äta ett äpple? Om du inte klyftar det, då får du väl mer äppelsaft på fingrarna.Klyfta kanske inte blir lika kladdigt förvisso, enda nackdelen är att de blir bruna så fort eller finns det något fiffigt husmorsknep så de inte blir bruna fort?
Vindruvor äter jag bara de gröna kärnfria och väldigt få åt gången, jordgubbar är ingen storfavorit. Äter jag jordgubbar ska de vara klyftade, grädde och socker, mumma.
Däremot Hallon kan jag äta hur många som helst rätt upp å ner, kanske dock inte lika lätt att få tag på som jordgubbar förvisso.
Piroger får jag kolla närmare på, var någon annan som tipsade om det också.
Äsch, det är lätt att glömma eller bara inte tänka på en del sakerFår man gräva ner sig någonstans? Jag känner mig så dum, jag har våtservetter i den ena väskan (hade faktiskt glömt bort att de finns där ). Förvisso va tanken med dom ifall nöden nr 2 kallade längs vägen, fasen då kunde ja köpt äpplen när ja handlade. Äh, får väl göra det nästa gång jag handlar, lär få handla igen förr eller senare ändå.
När jag åkte på dagläger klättring en helg tex tog jag med frysta hemmagjorda köttfärspiroger. Det var jättevarmt och när det var dags för lunch var de precis lagom kylskåpskalla och jag har inget emot kall köttfärs i en pirog. Men det gäller ju att ha ett par stycken så de kyler varandra och ha dem i en väska inte i solen.
Jo, det är ju så. Jag blev varse en annan sak jag hade glömt - min IBS. Den gjorde sig påmind när jag åt lite mer, spenderat eftermiddagen på toan med krampade tarmar - inge kul. Så får nog successivt öka matintaget så tarmarna inte får en chock. :/Äsch, det är lätt att glömma eller bara inte tänka på en del saker
Oj hm, använder nog lite det recept jag hittar, men detta som jag gjorde senast var absolut bäst. Dock måste jag säga att köttfärssåsen jag använde var över efter att min man lagat och låg i kylen sedan dagen innan. Det är bra också för då är den stel och ligger bra i en matsked och rinner inte runt när man ska lägga den i pirogerna. Slängde i ngn tärning feta också, men det är ju helt valfritt...
https://zeinaskitchen.se/kottfarspiroger/
Så jag använde degen från det här receptet och hade vanlig köttfärssås från spagetti köttfärssås till. Degen var ovanligt bra, det blev väldigt lyckat. Men hon har miljoner pirogrecept. Det ena är nog bättre än det andra.
Någon annan gång har jag bara kört bröddeg eller gjort pizzadeg och gjort små runda piroger i muffinsformar.
Jag spekulerar lite ivrigt i om man kanske rent av kan köpa färdig pizzadeg på rulle och bara skära i fyrkanter och göra piroger av hela rullen.
Viktigast är att inte ha för mycket fyllning för då rymmer den.
Titta på det här tex!
https://zeinaskitchen.se/khachapuri/
ostbröd, så sugen på att testa.
Alla pirogrecept
https://zeinaskitchen.se/category/piroger/
Tycker alltid Hemmets kokbok eller ICA har de bästa recepten som lyckas lätt. Men när det gäller piroger blir det ofta torrt och trist och dessa verkar helt äga.
Det är inte crunchen som orsakar det då? Min IBS-mage klarar ofta inte av så grova fibrer.Jo, det är ju så. Jag blev varse en annan sak jag hade glömt - min IBS. Den gjorde sig påmind när jag åt lite mer, spenderat eftermiddagen på toan med krampade tarmar - inge kul. Så får nog successivt öka matintaget så tarmarna inte får en chock. :/
Näää, jag har ätit crunchy idag utan problem. Däremot blev det nog lite väl mycket av det goda till maten.Det är inte crunchen som orsakar det då? Min IBS-mage klarar ofta inte av så grova fibrer.