@athena_arabians jag har för mig att du brukar göra svartrotsgratäng och att jag även fått recept tidigare som jag slarvat bort
Finns såklart en del på Google, men hur gör du din?
Finns såklart en del på Google, men hur gör du din?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ville bara tipsa om Lohmanders bearnaisesås Men den är i och för sig kall, och det kanske inte är så lyxigt med sås på burk på nyår?Jag älskar hemmagjord bearnaisesås men vågar nog inte göra det på nyår, vi kommer vara sju-åtta vuxna och fyra barn så är rädd att det kommer ta för lång tid. Känns svårt att skala upp också?
Vi slickar skålarna när jag gör till bara fyra
Tror jag satsar på en rosépepparsås istället
Vi ska åka till stugan och fira. Vore kul att fixa till så att det blir en ordentlig meny och överaska sambon med det, men frågan är vad man ska hitta på! Oxfilé åt vi på julafton och är inte sugen på fisk. Har nog aldrig gjort en efterrätt mer avancerad än äppelpaj eller glass + frukt, någon som har tips på något enkelt och festligt?
@athena_arabians jag har för mig att du brukar göra svartrotsgratäng och att jag även fått recept tidigare som jag slarvat bort
Finns såklart en del på Google, men hur gör du din?
Något bubbel vill jag ha också, men inte en hel flaska. Förra året köpte jag bubbel på burk, så det kör jag kanske på igen. Eller om det finns någon lämplig halvflaska. Eller kanske blir det någon god cider istället. Det är ju också bubbligt.... Tar gärna förslag!
Jag älskar hemmagjord bearnaisesås men vågar nog inte göra det på nyår, vi kommer vara sju-åtta vuxna och fyra barn så är rädd att det kommer ta för lång tid. Känns svårt att skala upp också?
Vi slickar skålarna när jag gör till bara fyra
Tror jag satsar på en rosépepparsås istället
Jobba kl 11-01, kliniskt fritt från både högtidsmat och firande.
Tack ! Men jag tror inte att 200 kr för en halvflaska är riktigt min prisklass...Det finns billigt och bra äkta bubbel halvflaska, tex Beaumont de Crayeres och André Clouet.
Tack ! Men jag tror inte att 200 kr för en halvflaska är riktigt min prisklass...
Japp, det där är mer i stil med min bubbelbudget !!Den här är också riktigt god: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/louis-bouillot-768802/
Tack! Fick tag i svartrot, ska bli kul att testa!Faktiskt rätt simpelt, jag gör en bechamelsås, skalar och kokar svartrötterna samt delar dem i lagom längder. Lägg i allt i en form, på med ost och gratinera (fram till gratineringen går det utmärkt att förbereda i god tid innan).
Vill en lyxa förstärker en såsen med tryffelolja samt använder tryffelost till gratineringen.
Får en inte tag på svartrot går det utmärkt med jordärtskocka också.
Tack! Fick tag i svartrot, ska bli kul att testa!
Haha tack för tipset! Spännande att de är så klibbigaGlöm inte att ha lite citron i vattnet, de blir gärna mörka i färgen när en skalar dem så jag lägger ner dem i citronvatten direkt. Jag rekommenderar också handskar när du skalar dem, de är rejält klistriga
Haha tack för tipset! Spännande att de är så klibbiga
Blir att sno hem några handskar från jobbet på måndagFörsta gången använde jag inte handskar... det gör jag inte om!
Jag och sambon har nu införskaffat oss rödvinssås på burk. IFALL vi tycker att det inte finns nog med rödvin
Får nog inleda med förrätt vid 15 om vi ska orka äta allt. Blev även taittinger och en palmer & co vintage brut 2016 att dricka.
Nyfiken på den sistnämnda!
Palmer & co vintage är jättegod!Jag och sambon har nu införskaffat oss rödvinssås på burk. IFALL vi tycker att det inte finns nog med rödvin
Får nog inleda med förrätt vid 15 om vi ska orka äta allt. Blev även taittinger och en palmer & co vintage brut 2016 att dricka.
Nyfiken på den sistnämnda!