Ja just det. Helst ingen quorn, tofu eller sojaköttDet här kanske? Bara kollat lite snabbt, men jag tror det är veganskt och glutenfritt?
https://www.ica.se/recept/vego-goreng-med-tofu-723240/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ja just det. Helst ingen quorn, tofu eller sojaköttDet här kanske? Bara kollat lite snabbt, men jag tror det är veganskt och glutenfritt?
https://www.ica.se/recept/vego-goreng-med-tofu-723240/
Ja just det. Helst ingen quorn, tofu eller sojakött
Risotto? Kan göras lyxig med t ex olika sorters svamp.Ja just det. Helst ingen quorn, tofu eller sojakött
Ja tyvärr blir ju barnen rädda när hunden (schäfer) får panikångest och försöker attackera smällarna hon hör.
Alltså toast skagen är typ min specialitet! Ni måste smörsteka brödet i panna! Jag brukar ta ut en rund form med ett större glas. Sen steker jag det snabbt i smör så det får färg och rostas i pannan på bägge sidor. Bara ett tips, men ni kanske gör det också! Det blir hursom mumsigt! Gör ni egen skagen? Annars finns det okej handgjord i saluhall/bättre charkdisk. Därefter löjrom, dill och en tunn skiva citron!
Vi kommer att ha nyårsfest hemma hos oss. Vi blir många ( ca 20 st) och kör en knytisvariant så det blir en mängd olika pajer och sallader. Vi kör lekar i snön med barnen före middagen och där får nog barnen uppvärmd saft och vi vuxna någon uppvärmd drink/ gluehwine(?!).
Vad är egentligen skillnaden på glögg och glühwein?
Vad är egentligen skillnaden på glögg och glühwein?
Jag tror vi skulle käka ostron och hummer och dricka skumpa. Vi har sagt varsin flaska Pol Roger.
Sen ska väl jag hitta på ngn efterrätt med. Oklart vad so far..
Vi ska bara vara hemma och mysa ihop. Vi orkar inget annat just nu pga jobb-berg.
Vi skrev nog samtidigt!Glögg är oftast starkare och kan innehålla sprit. Gluhwein är helt enkelt kryddat vin som är uppvärmt. Ibland kan vinet spädas med lite vatten. Sockerhalten är generellt lägre i Gluhwein jämfört med glögg som oftast har högre alkoholhalt och med betydlig mer socker.
Å herregud, man ska inte snabbskumma, jag läste det först som Pol Pot och undrade varför i h-vete man uppkallat ett vin efter Khmer Rouge.
OT: Som vanligt blir det jag och katten. Traditionen bjuder kinesisk hämtmat men ingen bra restaurang i Bollnäs så det blir alternativet sushi om mitt sushiställe håller vad de lovat, dvs att de är öppna på nyårsafton. Alternativt libanesisk om den är öppen. Sedan chatt med människor från olika världsdelar tills vi hunnit fira nyår. Brukar orka östkusten men inte väst i USA. Till detta pommac
Kommer hänga här en del också om det är någon annan som har lust att snattra lite.
Jag gör alltid panna cotta med gelésocker, avskyr att handskas med gelatin!Här blir det raclette som nästan alla år. Praktiskt för alla har något de tycker om: kräsna barn, vegetarianer, köttätare...
Till efterrätt tänkte vi pannacotta, men gelatin funkar ju inte med vegetarianen. Kan jag göra den med agar-agar?
Dryck blir nog mest vatten, lite bubbel kring tolvslaget.
Finns väl nåt asiatiskt ställe i centrala bollnäs som, vad jag kommer ihåg iallafall, har mest thai och kinamat. Men de kanske inte är bra alls?
Å herregud, man ska inte snabbskumma, jag läste det först som Pol Pot och undrade varför i h-vete man uppkallat ett vin efter Khmer Rouge.
Vilken storsäljare! Skumpa och party, det är ju precis vad man förknippar Pol Pot med! Eller inte så jättemycket förresten. Men Pol Roger var kanske hans mer livsbejakande och välvilligt sinnade bror?