Jag och sambon flyttade till en liten gård för exakt ett år sedan, med det långsiktiga målet att bli självförsörjande på kött och grönsaker. I år har det bara blivit några tuppar som vi kunnat slakta, men redan nästa år kommer det bli även gäss och ankor. Längre fram kommer det även bli lamm och kanske även kaniner. Att djuren är söta och att jag följt dem sen de föddes är sånt en får tänka bort. Jag vill äta kött och då äter jag helst kött från djur som jag vet haft det bra, och det uppnår jag lättast om det är jag som haft djuren hela deras liv. Tupparna var dock inga problem att äta då de var skitstöriga de sista veckorna innan slakt Men än så länge köps allt kött i butik, äter helst nötkött eller eko-lamm då det är de djuren jag tänker har det bäst. Svenskt, såklart. Kyckling var det längesen jag köpte i butik då det inte finns några slaktkycklingar som föds upp på ett, för mig, OK sätt.
Utehöns/tuppar smakar väldigt gott, dels för att de slaktas senare men nog mest för att de i mycket äter samma föda som vilt
Jag är väldigt besviken på svärmors höns som inte levererade några tuppar för coq au vin i somras