Jag är uppvuxen med både slakt och jakt. Jag har besökt slakterier och uppfödningar av olika sort och sett massor av döda djur, har jägarexamen själv sen 12 år tillbaka. Jag har nog fått smaka istort sett allt kött som går att uppbringa i vårt land, allt från råka till hare.
Av hälsoskäl har jag sedan en tid tillbaka börjat äta 95% vegetariskt, och jag kan inte längre förstå varför vi äter kött, faktiskt. För min del blir det kött när jag bjuds på det, i min familj är det inte kosher att inte äta kött.
Etiskt sett slutade jag äta griskött för nästan 10 år sen, av de slaketerier jag besökt hade jag svårast för grisslakteriet. Jag gillar inte heller den typen av produktion, utegrisar är mer för mig isf. Vilt har jag inga etiska problem att äta, men jag har ätit alldeles för mycket kött med hagel i, så jag avstår gärna visst vilt ändå.
Hur jag än vänder mig blir det till att fortsätta avstå kött, men jag jagar fortfarande, även fast jag avstår skjutandet.
Av hälsoskäl har jag sedan en tid tillbaka börjat äta 95% vegetariskt, och jag kan inte längre förstå varför vi äter kött, faktiskt. För min del blir det kött när jag bjuds på det, i min familj är det inte kosher att inte äta kött.
Etiskt sett slutade jag äta griskött för nästan 10 år sen, av de slaketerier jag besökt hade jag svårast för grisslakteriet. Jag gillar inte heller den typen av produktion, utegrisar är mer för mig isf. Vilt har jag inga etiska problem att äta, men jag har ätit alldeles för mycket kött med hagel i, så jag avstår gärna visst vilt ändå.
Hur jag än vänder mig blir det till att fortsätta avstå kött, men jag jagar fortfarande, även fast jag avstår skjutandet.