Lite nyfiken på vad ni har för tankar kring vilka djur som är okej att äta, då jag ändrat mig väldigt mycket gällande det dom senaste åren. Och anledningen att funderingen kommer upp nu är för att vi(en i min närhet) har börjat med kaninuppfödning med syftet att äta dom, som en del i att vara lite självförsörjande och veta vad man äter.
Förr kunde jag inte äta kött från djur där jag sett dom levande och/eller slaktade, jag åt bara sånt som köptes som färdigt kött i butiken. Men på senare år har jag blivit väldigt noga med ekologiskt och framförallt svenskt kött. Och har insett att jag äter mycket hellre den där söta kaninen jag med säkerhet vet har haft ett bra liv och slaktas på ett värdigt och smärtfritt sätt än att köpa kött i affären som jag inte har en susning om vad djuret har vart med om. Ska jag köpa fläskfile och den svenska är slut så skippar jag kött den dagen.
Men nu när man säger att vi ska äta kaninerna så möter man väldigt många konstiga blickar, för inte kan man väl äta små söta kaniner? Brukar då kontra med att kalvar, kultingar och lamm är ganska söta dom också
Och även förklara att jag hellre äter ett djur som jag vet haft det bra, många inser då att det kanske inte är en så dum anledning.
Säger absolut inte att alla måste äta kaninkött, men har svårt att acceptera att folk tycker det är fel. Jag kan ärligt säga att jag inte skulle välja att äta hästkött, men vill andra göra det får dom gärna göra det, dessutom hört att det är ett väldigt fint kött.
Så, min åsikt är alltså att jag äter hellre ett djur som haft det bra än ett djur som inte haft det bra. Ser ingen anledning till att djuren ska lida för att vi ska ha mat på bordet. Sen kan man naturligtvis dra det än längre, varför vi ska äta kött alls. MEN det gör vi inte här, utan nu vill jag ha svar från köttätare och hur era tankar går kring detta.