Micro onödig eller? (utbruten från Vilka prylar klarar du dig utan?)

Fast det beror ju helt pa vilken pasta ratt det ar. Lasagna som ar tillagad med pastan "al dente" gar absolut att varma i ugnen ... sa lange man inte har den inne for lange. Andra pastaratter tillagade i ugn lika sa ... precis som man maste passa pa rakor, och mycket annat for att det inte ska bli overkokat.
Mycket möjligt, jag gillar inte pastarätter tillagade i ugn så det har jag heller aldrig värmt 😅
 
Nyfiken på när funktionen att värma vatten till olika temperatur är att föredra?

Är ju användbart när det gäller kött/fisk som värms som man inte vill överkoka eller när man vill ha mat man kan äta direkt ur micron utan att bränna "näbben". Förutsätter ju då gärna att man delar upp potatis, grönsker o dylikt i mindre bitar så de värms lagom med proteinet.
 
Jag och micron är bra kompisar!
Förr värmde jag alltid tevatten i micron, men nu har vi smidigare kök så jag kan använda vattenkokaren till det. Värmer mat och vetekudde typ dagligen. Smälter smör för bakning.

Jag har också använt micro till att muggkakor, steka bacon och göra chips :D
 
Här används micro flitigt! Men mest till uppvärming, lagar inget i den. Att tina frysta matlådor eller grönsaker är den perfekt till. Vid spädbarnstiden var den också toppen att värma välling i mitt i natten. Även om jag har induktion så skulle det medföra mer disk att värma på den. Och passning. Nuförtiden har väl de flesta integrerade micros, känner ingen som har en som står framme längre, som det var när de kom. Så jag bara antar att de flesta har en, har inte lagt någon tanke vid det 😄
 
Nyfiken på när funktionen att värma vatten till olika temperatur är att föredra?
Jag har bara kommit på ett enda med min vattenkokare som kan värma till 40, 60, 80 och 100 grader. Vill nämligen inte hålla kokande vatten på min bettskena när jag ska rengöra den med tablett som löser upp sig i varmt vatten. Och att spola med vattenkranen tills det blir jättevarmt känns som vattenslöseri.
 
För mig känns det enklare att värma vatten i vattenkokare, där man bara kan ställa in t.ex. 70 grader. Om man måste öppna micron och kontrollera vattentemperaturen känns det väldigt omständligt.

Om du inte har något som helst behov av någon av alla de andra saker som en micro är bra till (och i vissa fall oerhört mycket bättre än de flesta andra vanligt förekommande köksmaskinerna), då är det ju klart bättre att ha en vattenkokare. Många människor har ju lite mer spridda behov, där "värma vatten" är en av uppgifterna micron kan lösa. Och har man inte behov av just vatten vid en speciell temperatur är det ju lika onödigt för dem att ha en specialiserad vattenkokare som det verkar vara för dig att ha en micro?

Har aldrig någonsin haft någon apparat där man kan ställa in önskvärd sluttemp och få maten värmd precis dit. Det närmaste jag kommit är stektermometer, men det förutsätter ju ändå att jag är där och kan stänga av värmen när det piper. Ska jag ha kokande vatten använder jag kastrull eller vattenkokare, vill jag ha t.ex. 37 grader brukar jag värma i kastrull och använda finger eller termometer. Däremot vet jag av erfarenhet att en mugg vatten till te eller mjölk till varm choklad/snabbkaffe brukar bli lagom på 2,5 min i micron.

Att det finns vattenkokare som kan ställas in på att göra annat än just koka upp vattnet lärde jag mig idag. Aldrig sett eller ens hört talas om. Då är ändå både jag och större delen av min bekantskapskrets rätt matnördiga.:o

Både ugnar och microvågsugnar idag kan ha en stektermometer som styr ugnen, så att tex grill och hög temperatur slås av när maten når en viss innertemperatur, och den övergår till varmhållning. Väldigt smidigt, framförallt när man har många grejer igång samtidigt. 🙂

Nyfiken på när funktionen att värma vatten till olika temperatur är att föredra?

Även kaffe om man är lite mer intresserad och gör tex pour over och vill få ut det bästa av respektive bönor. Fast det skiljer ju inte lika mycket som mellan olika typer av te.
 
Alla jag känner har micro. Vi använder i stort sett varje dag vår micro.
Lagar mat på lediga dagar = rester att på arbetsdagar värma i micron. Snabbt, lätt, går åt mindre el och slipper passa spis/ugn.

Koka ris i micron är dessutom oändligt praktiskt.
 
Här är för övrigt också en människa som inte gillar "smaken" av micro. Jag tycker att den ändrar konsistensen på mycket - krisp dör ju totalt till exempel, kött blir lätt segt och andra prylar lite gummiaktiga. Men med det sagt har jag nog inte micrat mat på typ femton år så de är kanske bättre nu. :D
Om jag åt varm mat till lunch på jobbet skulle jag förstås använda den vi har där, men i mtt hem är det är totalt onödig pryl. I de hem jag besöker är det nog ganska jämnt fördelat mellan micro eller inte, men där de finns är de nästan uteslutande inbyggda och inte så skrymmande som de jag minns. Skulle jag få plats med en i mitt kök skulle jag vara tvungen att slänga ut köksakvariet, och där prioriterar jag fina fiskarna. 😊
 
Strunt samma, kanske dags för dig att tänka om så att det tydligt framgår av rubrik att det moderator som brutit ur och startat tråden. Som sagt det är inte enbart moderatorer som bryter ut en fråga. hör till vanligt folkvett att vara tydlig.

Vad har du för invändingar rörande mina rena inlägg om micro? Inte mycket strunt där enligt mina efarenheter. Fast å andra sidan lär jag ju inte kunna läsa dina svar på ett tag då jag lär bli bannad för att ifrågasätta dig och dina metoder.
Kan du bryta ut ditt ältande om banningar och PK-nivåer och metoder att moderera från Text-TV till en egen tråd. Vi programmerare tycker att den passar bäst under forumtråden dev/null.
 
Det här med temperaturer leder bara till att jag kommer in på nästa helt oumbärliga kökspryl efter att jag kommit över en. Min thermapen, utan den är handikappet totalt i köket. Då behöver inte en endaste pryl kunna ställas in på temperatur längre!
 
Om du inte har något som helst behov av någon av alla de andra saker som en micro är bra till (och i vissa fall oerhört mycket bättre än de flesta andra vanligt förekommande köksmaskinerna), då är det ju klart bättre att ha en vattenkokare. Många människor har ju lite mer spridda behov, där "värma vatten" är en av uppgifterna micron kan lösa. Och har man inte behov av just vatten vid en speciell temperatur är det ju lika onödigt för dem att ha en specialiserad vattenkokare som det verkar vara för dig att ha en micro?
Det var inte jag som menade att micron var bra att värma vatten i. Jag ifrågasatte om micron var lika bra att värma vatten i som en vattenkokare. Har inte skrivit om andras behov av vattenkokare.
 
Här är för övrigt också en människa som inte gillar "smaken" av micro. Jag tycker att den ändrar konsistensen på mycket - krisp dör ju totalt till exempel, kött blir lätt segt och andra prylar lite gummiaktiga. Men med det sagt har jag nog inte micrat mat på typ femton år så de är kanske bättre nu. :D
Om jag åt varm mat till lunch på jobbet skulle jag förstås använda den vi har där, men i mtt hem är det är totalt onödig pryl. I de hem jag besöker är det nog ganska jämnt fördelat mellan micro eller inte, men där de finns är de nästan uteslutande inbyggda och inte så skrymmande som de jag minns. Skulle jag få plats med en i mitt kök skulle jag vara tvungen att slänga ut köksakvariet, och där prioriterar jag fina fiskarna. 😊

Hur värmer du färdiglagad mat på ett sätt som är bättre på att hålla konsistens på blandade råvaror? 🤔 Vissa saker blir ju generellt trista att värma, bitar av fisk och kött kan vara rätt meningslöst att lägga i en matlåda, men där skulle jag möjligen se sous viden som den enda tekniska lösningen. 😅
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp