@Monstermom , det var som sagt inte meningen att göra någon ledsen. Och jag syftade, som sagt, inte på dem som har det tajt med pengar. Jag syftade på den "tävling" som jag upplever det vara på Buke om att spendera så lite som möjligt på mat. En "tävling" som uppstår i varenda mattråd som dyker upp. En "tävling" som alltså fler än jag lagt märke till och förundrats lite över. Och även oroats över.
Och, det var det jag skämtade om, jag ser ännu en trend här - nämligen med övre medelklassiga. Allt ska vara supereko och hemodlat och hemkokat och hemkärnat och dyrt. Jättedyrt. Jag ser inget fel i det men även det är en trend, en som jag till skillnad från det förstnämnda även ser i min FB-feed och min umgängeskrets (och familj). Att det liksom är lite ofint att inte bry sig om mat, att äta för mycket kött, att inte bry sig om ursprung. En omsorg som jag tror att det mest (generellt sett då) är övre medelklass som kan engagera sig eftersom de andra har fullt upp med att ro runt sin ekonomi och familj liksom.
Men - nu har jag sagt det flera gånger: mitt skämt syftade inte till någon med dålig ekonomi. Jag VET att jag borde ha skrivit det men jag glömde. Jag har, som sagt, bett om ursäkt för det.
Tycker du jag lägger lite eller "normalt" ? 1 600 kr per månad, som standard ingår dock inte läsk och hämtmat på den summan men ibland gör den det, beroende på månad. Handlar inga billighetsmärken för jag tycker inte det smackar bra. Handlar dock i princip jämt på mig pasta och kycklingfärs och liknande på erbjudanden. Kommer nog undan med den summan mycke för att jag inte orkar laga så mycke mat i veckorna.