Sv: LCHF - recept och tips på mat
Fick ihop en god soppa till middag. Tror att den ska vara helt LCHF, men annars får ni väl rätta mig och modifiera. Har inte några exakta mängder, men skrev ut på ett ungefär hur mycket jag tog av varje. Gå på känsla och smak.
Mammas soppa på ädelost, rotselleri och champinjoner
Ingredienser:
Lite lök
Tre pressade klyftor vitlök
50-100 gram smör
En dl Creme Fraiche
Nästan en hel Kvibille ädelost (annat märke går givetvis utmärkt, det var bara för att ni ska veta ungefär hur mycket jag gjorde.)
Några dl vispgrädde
5-10 cm purjolök
Tre champinjoner
Liten bit rotselleri
Förfarande:
Skär löken och purjolöken i små bitar och bryn med vitlöken i lagom mängd smör. När det är färdigbrynt ha i resten av smöret och smält. Häll sedan i Creme Fraichen och ädelosten och låt puttra. När ädelosten smält häll i lite grädde. Låt puttra ett tag till, häll i mer grädde om det blir för tjockt. (Det går att hälla i vatten också om du inte vill ha så tjock konsistens.)
Skär rotsellerin och champinjonerna i små bitar och ha ner dem i kastrullen. Låt småkoka tills rotsellerin och champinjonerna verkar klara. Om du vill kan du ha i salt och peppar, jag tyckte inte att det behövdes. Tänk på att rotselleri ger mycket smak, så det behövs inte så mycket av den om du vill att resten av sakerna ska smaka också.
Fick ihop en god soppa till middag. Tror att den ska vara helt LCHF, men annars får ni väl rätta mig och modifiera. Har inte några exakta mängder, men skrev ut på ett ungefär hur mycket jag tog av varje. Gå på känsla och smak.
Mammas soppa på ädelost, rotselleri och champinjoner
Ingredienser:
Lite lök
Tre pressade klyftor vitlök
50-100 gram smör
En dl Creme Fraiche
Nästan en hel Kvibille ädelost (annat märke går givetvis utmärkt, det var bara för att ni ska veta ungefär hur mycket jag gjorde.)
Några dl vispgrädde
5-10 cm purjolök
Tre champinjoner
Liten bit rotselleri
Förfarande:
Skär löken och purjolöken i små bitar och bryn med vitlöken i lagom mängd smör. När det är färdigbrynt ha i resten av smöret och smält. Häll sedan i Creme Fraichen och ädelosten och låt puttra. När ädelosten smält häll i lite grädde. Låt puttra ett tag till, häll i mer grädde om det blir för tjockt. (Det går att hälla i vatten också om du inte vill ha så tjock konsistens.)
Skär rotsellerin och champinjonerna i små bitar och ha ner dem i kastrullen. Låt småkoka tills rotsellerin och champinjonerna verkar klara. Om du vill kan du ha i salt och peppar, jag tyckte inte att det behövdes. Tänk på att rotselleri ger mycket smak, så det behövs inte så mycket av den om du vill att resten av sakerna ska smaka också.