Sv: LCHF - recept och tips på mat
Tva fragor till, man far lov att ata nar man blir hungrig, och ater man lika mycket eller mer? (nu nar jag gor matsack till jobb)
Japp, man äter när man är hungrig och tills man är mätt. Många äter lite för mycket i början och kan bli lite illamående, så det där med att äta lugnt och känna efter när man är mätt är alltid en bra ide
Jag märker att jag äter mindre portioner nu, och håller mig mätt på det också. Väldigt skönt och praktiskt!
Tänkte på det, tofu borde väl gå bra också, har du kollat upp det?
*kl*
Idag blev det chili, tvättäkta långkok, 4 timmar fick det koka. Hade bogstek som jag skar i bitar och lade med benet också så att det fick koka med. Kokar i gjutjärnsgryta, klart överlägset.
Jag blir väldigt mätt på en liten skål chili, speciellt när den är riktigt stark. Jag är lite mer generös med den färska chilin och kör lite starkare varianter, det är ju en smaksak.
Kommer tyvärr inte ihåg var jag hittade receptet från början, men här är det iaf:
2 kg högrev eller märgpipa, bitar
2 gula lökar, i grova bitar
6 vitlöksklyftor, i bitar
2 spansk peppar, hackad med kärnor
2 paprika, i grova bitar
smör
örtsalt
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
1 tsk oregano
2 msk tomatpuré
1 brk krossade tomater
1/2 brk vatten
1 dl rött vin ALT ersätt vatten & vin med en liten burk öl, gärna mörkt (hade inget hemma idag så jag tog whiskey istället, blev också gott! )
1 tsk rökarom eller röksalt
crème fraiche
avokado
sallad
Så här gör du
1. Fräs lök, paprika, vitlök och spansk peppar i smör tills det mjuknat en aning.
2. Tillsätt köttet och krydda med chilipilver, spiskummin, oregano och örtsalt. Rör om.
3. Ha i tomatpuré och krossade tomater samt vatten, vin och rökarom. Om du istället kan få tag på chipotle kan du ersätta den spanska pepparen och rökaromen med detta.
4. Låt grytan koka upp och låt den sedan koka under lock i ca 2 timmar. Rör om varje halvtimme.
5. Låt sedan grytan småputtra utan lock i ca 1-2 timmar. Köttet ska vara riktigt mört och gärna falla i bitar. Det är meningen att vätskan ska koka ihop. Se upp så att inte grytan bränner fast mot slutet.
6. Servera med sallad, avokado och rikligt med crème fraiche.