Sv: LCHF - recept och tips på mat
*KL*
Ostpaj med Kalixlöjrom
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
salt & peppar
1 krm riven muskot
250 g riven Norrlandsost eller Västerbotten
Vispa ihop ägg och grädde och smaksätt med salt, peppar och muskot. Blanda ner osten och fördela i små pajformar eller muffinsbleck. (Vi använde ett muffinsbleck för 6 muffins - men det svämmade över lite sedan när vi gräddade så smeten hade kunnat fördelas på fler.)
Grädda i ugnen 200 grader (180 grader om varmluftsugn) ca 20 minuter.
Vi serverade med CF, hackad rödlök och ärtskott. Samt en rejäl klick Kalixlöjrom på toppen för oss som tål fisk och en klick guacamole till maken som inte gör det.
Receptet är Klara Dessers och kommer från senaste numret av Expressens Allt om LCHF (nr 9). Avnjöts som förrätt på nyårsafton. Under nyårshelgen hann vi prova fler recept ur bilagan, bl a en mkt god spenatpaj! Min syster gjorde även en svampsoppa på rimskivling och champinjoner, inspirerad av en soppa som fanns med. (Vi misstänker dock att ett fel smugit sig in i deras recept på svampsoppa - då den enda vätskan till 4 portioner anges vara 2 dl CF och 1 dl vitt vin...)
I julklapp fick jag två nya receptböcker: dels en av Klara Desser och dels Catrine Schücks nya: "LCHF to go" vilken hon i förordet beskriver som den roligaste kokbok hon gjort hittills! Det lär komma tips från båda böckerna här framöver!
*KL*
Ostpaj med Kalixlöjrom
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
salt & peppar
1 krm riven muskot
250 g riven Norrlandsost eller Västerbotten
Vispa ihop ägg och grädde och smaksätt med salt, peppar och muskot. Blanda ner osten och fördela i små pajformar eller muffinsbleck. (Vi använde ett muffinsbleck för 6 muffins - men det svämmade över lite sedan när vi gräddade så smeten hade kunnat fördelas på fler.)
Grädda i ugnen 200 grader (180 grader om varmluftsugn) ca 20 minuter.
Vi serverade med CF, hackad rödlök och ärtskott. Samt en rejäl klick Kalixlöjrom på toppen för oss som tål fisk och en klick guacamole till maken som inte gör det.
Receptet är Klara Dessers och kommer från senaste numret av Expressens Allt om LCHF (nr 9). Avnjöts som förrätt på nyårsafton. Under nyårshelgen hann vi prova fler recept ur bilagan, bl a en mkt god spenatpaj! Min syster gjorde även en svampsoppa på rimskivling och champinjoner, inspirerad av en soppa som fanns med. (Vi misstänker dock att ett fel smugit sig in i deras recept på svampsoppa - då den enda vätskan till 4 portioner anges vara 2 dl CF och 1 dl vitt vin...)
I julklapp fick jag två nya receptböcker: dels en av Klara Desser och dels Catrine Schücks nya: "LCHF to go" vilken hon i förordet beskriver som den roligaste kokbok hon gjort hittills! Det lär komma tips från båda böckerna här framöver!