Spännande, jag har också planerat ett nära förestående experiment med vildsvin som pulled pork. Men det skulle ju kännas en aning snopet att ha haft köttet inne i ugnen hela dagen och vänta sig en festmåltid till kvällen, om det sedan kommer ut något oätligt. Jag får intervjua viltbutikens innehavare nogsamt och hoppas på att de är måna om sin nya stamkund, så att de säger ifrån om det finns risk att det blir äckligt. Men hoppas såklart på att det blir som @cirkus beskrivning!![]()
Recept:
Gnid in köttbiten i råsocker, kanel, salt och peppar(svart + cajenn).
Ställ in den på grill tills sockret karamelliserats.
När det har skett - sänk värmen till 150-160 grader sisådär och häll på en flaska äppelcider + lite viltfond + öl. Låt stå i mååååånga timmar - min stod väl i 7-8 timmar. Det blev jättegott. Sen hade jag lite svartvinbärsgelé i skyn + grädde vips så hade vi en gräddsås + kokt potatis. Och en grönsallad