Och jag gör pizza efter de gamla recept som fanns i veckotidnigarna på 70 talet, dvs i långpanna. Blir typ en "pan pizza" med tjock botten.
Mjöl, jäst, salt och vatten till degen beroende på storleken på långpanna. Låt jäsa medans man gör fyllningen.
Fyllningen:
Köttfärs, lök, krossade tomater och kryddor efter smak och tycke.
Stek upp köttfärsen, tillsätt löken och låt fräsa med tills mjuk. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och krydda efter smak (salt och peppar är ju obligatoriskt, sedan kan man ju även ha tex oregano, mynta nejlika mfl för att få den smak man vill åt) Koka ihop till en rinnfri massa.
Tryck ut degen i en långpanna med deg ordentligt upp mot kanterna, lägg et lagom lager tomatpuré på botten och hell över köttfärsröran.
Sedan täcker man med ost efter smak och tycke (jag brukar skiva upp hushållsost med osthyvel ca 1/2 kilo till en 20*30cm panna) eller annan ost ni tycker om.
Grädda sedan 30-40 minuter på 220 grader mitt i ugnen.'
Om ni inte gillar den lite sunkiga botten som gärna blir på detta vis, förgrädda degen 10-15 minuter innan fyllningen läggs på. Stektiden reduceras med 5-10 minuter sedan.
Mjöl, jäst, salt och vatten till degen beroende på storleken på långpanna. Låt jäsa medans man gör fyllningen.
Fyllningen:
Köttfärs, lök, krossade tomater och kryddor efter smak och tycke.
Stek upp köttfärsen, tillsätt löken och låt fräsa med tills mjuk. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och krydda efter smak (salt och peppar är ju obligatoriskt, sedan kan man ju även ha tex oregano, mynta nejlika mfl för att få den smak man vill åt) Koka ihop till en rinnfri massa.
Tryck ut degen i en långpanna med deg ordentligt upp mot kanterna, lägg et lagom lager tomatpuré på botten och hell över köttfärsröran.
Sedan täcker man med ost efter smak och tycke (jag brukar skiva upp hushållsost med osthyvel ca 1/2 kilo till en 20*30cm panna) eller annan ost ni tycker om.
Grädda sedan 30-40 minuter på 220 grader mitt i ugnen.'
Om ni inte gillar den lite sunkiga botten som gärna blir på detta vis, förgrädda degen 10-15 minuter innan fyllningen läggs på. Stektiden reduceras med 5-10 minuter sedan.