Jag har JÄTTEJÄTTEsvårt för kyckling sedan jag var ute på ett antal slaktkycklinggårdar och äggårdar för ett par år sedan (i jobb, följde med en kollega som granskade energianvändningen). Ägghöns gasas ihjäl/gasbedövas på gården och mals ner av en portabel kvarn (som kommer i lastbil) till biomal. När de levt i knappt ett år. Angående majskycklingar så lever de lite längre (kanske 40 dagar mot de konventionellas 31 dagar), men precis lika trångt som konventionella så de har det nog sämre i längre tid trots allt
Ekologiska svenska slaktkycklingar får danskt eko-foder, för det odlas för lite ekofoder i Sverige för att räcka till hönsen. De konventionella svenska får svenskt foder. Jag var inne i ett slaktkycklingstall större än ett ridhus, där de var som en tät matta över golvet, man såg inte spånet liksom. OCH DET ÄR GODKÄNT! Och då hade de 9 dagar kvar att leva och växa. Kalkoner (Ingelsta Kalkon exempelvis) har det precis lika dåligt.