_Charlotte_
Trådstartare
Som 15-åring blev jag vegetarian och slutade äta kött. Något/några år senare började jag äta kyckling och sånt från havet, mestadels av praktiska skäl.
Nu har jag allt mer börjar överväga att äta även annat kött, men... Hur gör man?
Rent kött, färs och liknande bör jag väl rimligen köpa närproducerat direkt av bonden. Är det något speciellt jag ska tänka på då? Att djuren har det bra förstås, men hur är det med krav, ekologiskt och allt sånt?
Det finns en saluhall i närheten som utger sig för att sälja närproducerat, ekologiskt kött. Bör det då vara fritt fram att även köpa korvar och andra charkprodukter, är de "okej" liksom?
Vilt, vad ska jag tänka på där? Bra eller dåligt?
Och slutligen, om jag vill handla mitt kött på vanliga mataffären, vad ska jag köpa då? Jag ser att det finns t.ex. exologisk rökt skivad skinka, bacon och falukorv. Är det okej kött, eller är det av någon anledning inte bra?
Ge mig en snabbkurs i köttätande och -köpande, ni som är pålästa och kunniga
Nu har jag allt mer börjar överväga att äta även annat kött, men... Hur gör man?
Rent kött, färs och liknande bör jag väl rimligen köpa närproducerat direkt av bonden. Är det något speciellt jag ska tänka på då? Att djuren har det bra förstås, men hur är det med krav, ekologiskt och allt sånt?
Det finns en saluhall i närheten som utger sig för att sälja närproducerat, ekologiskt kött. Bör det då vara fritt fram att även köpa korvar och andra charkprodukter, är de "okej" liksom?
Vilt, vad ska jag tänka på där? Bra eller dåligt?
Och slutligen, om jag vill handla mitt kött på vanliga mataffären, vad ska jag köpa då? Jag ser att det finns t.ex. exologisk rökt skivad skinka, bacon och falukorv. Är det okej kött, eller är det av någon anledning inte bra?
Ge mig en snabbkurs i köttätande och -köpande, ni som är pålästa och kunniga