Sv: Hur märker man att hösilage har blivit dåligt?
2a skörden är i regel den skörd som är grönast. Det ska se ut som vanligt grönt gräs. Är det brunt har det antagligen legat för länge på åkern. Däremot första skörden kan variera från ganska grön när den är riktigt blöt till att mer variera från grön-gul-grå i olika nyanser när det börjar bli torrare.
SLU rekommenderar en ts-halt på mellan 40-60%. Jag vill dock inte ha det så blött som 40%. Tycker mellan 50 och 60% är lagom, och det vi har nu på 64% är jättefint. Dock ska det absolut inte va torrare. Går det uppåt 70% så är stjälkarna hårda och rymmer mycket luft. Nästan omöjligt att pressa det så det inte är kvar nått syre, dessutom krävs det väldigt många varv plast för att inte gräset ska sticka hål på plasten.
2a skörden är i regel den skörd som är grönast. Det ska se ut som vanligt grönt gräs. Är det brunt har det antagligen legat för länge på åkern. Däremot första skörden kan variera från ganska grön när den är riktigt blöt till att mer variera från grön-gul-grå i olika nyanser när det börjar bli torrare.
SLU rekommenderar en ts-halt på mellan 40-60%. Jag vill dock inte ha det så blött som 40%. Tycker mellan 50 och 60% är lagom, och det vi har nu på 64% är jättefint. Dock ska det absolut inte va torrare. Går det uppåt 70% så är stjälkarna hårda och rymmer mycket luft. Nästan omöjligt att pressa det så det inte är kvar nått syre, dessutom krävs det väldigt många varv plast för att inte gräset ska sticka hål på plasten.