Jag tar framförallt tid på mig. River tex morot, selleri och persiljerot. Steker runt det en stund plus hackad gul lök. Gärna paprikapulver från början. Jag steker i olivolja. Sen färsen. Tänker nöt- eller bland-. Stek stek. Sen tomatkross, tomatpuré, en nypa socker. Gärna en liten skvätt brynt lök-fond. Vitt vin. Pressad vitlök. Lagerblad. Örtkryddor, tex oregano, salvia, mejram och basilika. I generösa mängder. Gärna rosmarin. Gärna en litenliten dutt libsticka. Och lite chili av något slag, tabasco eller chiliflagor. Inte rökt chipotle, inget rökt, fräschören försvinner då!Jodå, svara du. Jag kommer att vara glad om jag åtminstone känner igen namnet på två av kryddorna, resten kan jag googla.![]()
Och sen puttra minst två timmar.
Smaka av sältan. Höj vid behov smakerna med nymalen svartpeppar och mer vitlök.