R
Raderad medlem 68338
vitlök, charlottenlök, oxfond, rödvin, krossade tomater, tomatpuré, färsk oregano, lite riven parmesan...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Salt, svartpeppar, paprika, vitlök, chiliflakes och massor av kanel!
Själv älskar jag cayennepeppar. Ger en mer angenäm hetta tycker jag.Åh, jag älskar chipotle i potatisgratäng![]()
Ernst?
Aha! Jag har ingen koll alls på honom.Kirchsteiger gillar libbsticka men inser att det framgår ju inte alls att jag fetmarkerade i texten![]()
Jag har köpt Hälsingestintans nån gång men minns inte om jag ens noterade smaken. Får pröva igen!Vilken rolig tråd
Själv gillar jag färska tomater, hela konserverade grillade paprikor, som hackas, lite buljong/fond, svartpeppar koka ihop. Kryddar helst med färsk basilika och torkad salvia, ev lite oregano, absolut inte timjan!
Ibland kan jag dutta i en matsked creme fraiche eller en slatt matlagninggrädde för att runda av på slutet.
Jag brukar köpa Hälsingestintans nötfärs, tycker den är nästan lika god som om köttet kom från grannen.
Jag tror inte att jag kan notera någon skillnad mellan nötfärs och nötfärs, särskilt inte efter tre timmars långkok.Jag har köpt Hälsingestintans nån gång men minns inte om jag ens noterade smaken. Får pröva igen!
Skulle du notera skillnaden mellan nöt och bland efter ett långkok? Jag har ingen koll alls på hur blandfärs smakar, inser jag.Jag tror inte att jag kan notera någon skillnad mellan nötfärs och nötfärs, särskilt inte efter tre timmars långkok.
Nu har jag inte ätit fläskfärs på rätt många år, så just därför skulle jag KANSKE det?Skulle du notera skillnaden mellan nöt och bland efter ett långkok? Jag har ingen koll alls på hur blandfärs smakar, inser jag.
Sant. Samma här antagligen.Nu har jag inte ätit fläskfärs på rätt många år, så just därför skulle jag KANSKE det?
Den såsen blir för söt för mig, med morötter och selleri (celery är väl stjälkselleri, inte rot-?). Mjölkens funktion undgår mig helt. Vill man ha mer vätska kan man ju ta mer (vitt) vin. Grädde i köttfärssås gör mig helt olycklig. Jag skyller på att det inte är kosher.Hittar förresten denna uppgift: "in 1982, the Academia Italiana della Cucina officially registered the recipe with the Bologna Chamber of Commerce. The registered recipe states that Bolognese sauce must contain onions, celery, carrots, pancetta, ground beef, tomatoes, milk, and white wine."
Jag kan gå med på det mesta men - mjölk? Vad har den för uppgift? Ser att en del av er använder grädde, det har jag nog inte gjort på typ 30 år, vill ha en mustigare smak på köttfärssås.
Aha, det har jag aldrig prövat! Har i tomaterna när köttfärs, lök och vitlök har gått ett tag. Det ska jag definitivt testa.Ett tips är att fräsa lök, vitlök och krossad tomat tillsammans innan man har i köttfärsen. Tar fram en helt annan smak på tomaterna.