Köp en extern termometer som mäter fukt också, de brukar inte vara särskilt dyra.
Ställ det i en rum med jämntemperatur och där solen inte kan falla på kläckaren och ändra temperaturen.
Sätt igång kläckaren 24h innan för att kolla att den håller temperatur och fukt som det är tänkt. (Ibland kan det vara smart med 48h t.o.m. för är det något som inte funkar så behövs det några timmar för att kolla varför ochattdet hinner bli stabilt innan äggen läggs in.)
När det kommer till äggen så beror det på om du köper och får det skickat via posten. De ska då vila några dagar men vipas morgon/kväll. Jag brukar ha två böcker under en sidan av äggkartongen och sedan byta till andra sidan.
Vill man vara ordentlig så köper man en liten påse Virkon S och
doppar äggen med en slev och låter dem torka på papper.
De behöver värmelampa och det är smart att flytta den externa termometern och ha i botten av buren för att hålla koll på värmen.
Bäst är om de kan torka upp i kläckaren (de klarar sig upp till ett dygn) men ibland stör de sina syskon som kläcks så då får man ta ut dem.
Vill man ha handtama kycklingar så lyft dem morgon och kväll.
Det finns hur mycket som helst att skriva, men mycket är ju tips som man lärt sig under åren.