Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Den är säkert så dålig, men stammarna är ju inte oätliga och behöver inte kastas. Ska man göra en soppa t ex. går det ju utmärkt att använda dem.Visa bifogad fil 162229
Jag känner mig manad att dissa ICA Basics frysta broccoli efter den tredje dåliga påsen vi köpt av fem eller sex stycken. Ja den är billigare och det är ju samma produkt men det är markant sämre bitar. Vår senaste påse slängde vi nästan en fjärdedel för att bitarna enbart består av stam utan kronor alls.
Även om det är billigare så blir det dyrare i längden när man får slänga så pass mycket. Ska man purea det till soppa eller liknande spelar det väl ingen roll men ska man äta som det är är det inte så trevligt.
Man äter väl "stammarna" också?Visa bifogad fil 162229
Jag känner mig manad att dissa ICA Basics frysta broccoli efter den tredje dåliga påsen vi köpt av fem eller sex stycken. Ja den är billigare och det är ju samma produkt men det är markant sämre bitar. Vår senaste påse slängde vi nästan en fjärdedel för att bitarna enbart består av stam utan kronor alls.
Även om det är billigare så blir det dyrare i längden när man får slänga så pass mycket. Ska man purea det till soppa eller liknande spelar det väl ingen roll men ska man äta som det är är det inte så trevligt.
Jag tycker att samtliga märken och varianter av broccolibuketter har blivit markant sämre de senaste åren. Oavsett inköpsställe dessutom.Visa bifogad fil 162229
Jag känner mig manad att dissa ICA Basics frysta broccoli efter den tredje dåliga påsen vi köpt av fem eller sex stycken. Ja den är billigare och det är ju samma produkt men det är markant sämre bitar. Vår senaste påse slängde vi nästan en fjärdedel för att bitarna enbart består av stam utan kronor alls.
Även om det är billigare så blir det dyrare i längden när man får slänga så pass mycket. Ska man purea det till soppa eller liknande spelar det väl ingen roll men ska man äta som det är är det inte så trevligt.
Visst ibland ska man ibland göra soppa, men om tanken är t.ex. ett trevligt tillbehör till en kötträtt, så vill man ju att det ska vara hela buketter.Den är säkert så dålig, men stammarna är ju inte oätliga och behöver inte kastas. Ska man göra en soppa t ex. går det ju utmärkt att använda dem.
Men varför köper du inte färsk broccoli?Visst ibland ska man ibland göra soppa, men om tanken är t.ex. ett trevligt tillbehör till en kötträtt, så vill man ju att det ska vara hela buketter.
För bara några år sedan, så var det sällan som "en hel påse" var mosig och ofräsch. Numera så är det snarare så att det sällan är så att större delen av innehållet består av just broccolibuketter.
På vintern?Men varför köper du inte färsk broccoli?
Jag skrev ju exakt det du föreslog?Den är säkert så dålig, men stammarna är ju inte oätliga och behöver inte kastas. Ska man göra en soppa t ex. går det ju utmärkt att använda dem.
ICA basics frysta broccoli är från Portugal. Denna färska från Willys är från Spanien. https://www.willys.se/produkt/Broccoli-Klass-1-101274134_STPå vintern?
Jag köper svenska grönsaker när det finns.
Jag kompletterar de svenska rotfrukterna och kålet med små mängder frysta grönsaker under vintern.
Jag har dessutom 35 km till närmaste butik, och handlar 1 gång/vecka.
Att ha grönsaker i frysen funkar bra.
I synnerhet bladgrönsaker håller inte.
För att färsk broccoli har dubbelt så högt kilopris.Men varför köper du inte färsk broccoli?
Det typiska för frysta produkter är att de odlas när det är säsong föreer produkten, och att de transporyeras resurseffektivt med föga spill.ICA basics frysta broccoli är från Portugal. Denna färska från Willys är från Spanien. https://www.willys.se/produkt/Broccoli-Klass-1-101274134_ST
Eller menar du att den frysta enbart odlas på sommaren i Portugal?
Men fryst går ju inte att jämföra smakmässigt? Jag använder det enbart i soppor.För att färsk broccoli har dubbelt så högt kilopris.
Broccoli verkar odlas året om i Portugal och Spanien.Det typiska för frysta produkter är att de odlas när det är säsong föreer produkten, och att de transporyeras resurseffektivt med föga spill.
Färska produkter transporteras snabbt och det blir en hel del spill.
Var och när det är säsong har jag ingen koll på.
Den har väl ändå frysts först, eller hur?Broccoli verkar odlas året om i Portugal och Spanien.
I Sverige är det ju dock typiskt så, typ frysta gröna ärter. Odlingen sker bara på en säsong.
Men den här frysta från Portugal har antagligen odlats och transporterats på precis samma sätt som den färska från Spanien.
Nu hade ju den som skrivit inlägget slängt just den frysta broccolin, så svinn blev det ju. Du får såklart göra som du villDen har väl ändå frysts först, eller hur?
Och risken för matsvinn runt den frysta borde vara mindre. Den frysta vare sig vissnar, torkar, blir gul, eller utsätts av misstag för skadligt väder. Den frysta kan riskera att utsättas för problem med fryskedjan, men det händer relativt sällan.
Hur som helst.
Jag vill inte köpa färsk broccoli.
Blir det omplanering runt maten, så är det en stor risk att färska grönsaker hinner bli alltför dåliga för att konsumeras.
Speciellt nu i lamningstider, så vet jag inte om vi måste äta snabbt, ståendes vid diskbänken, vad som går att hitta, eller om det finns tid och ork att laga mat mer ordentligt.
Fryst broccoli finns till hands i frysen, när det går att laga mat.
Håller med om smaken, men det är enkelt att ha broccoli i frysen.Men fryst går ju inte att jämföra smakmässigt? Jag använder det enbart i soppor.