SÅ goda!!!!Ingen nyhet i butik men en nyhet för mig. Stor HISS!
Visa bifogad fil 110633
Dessa kan jag också tipsa om!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
SÅ goda!!!!Ingen nyhet i butik men en nyhet för mig. Stor HISS!
Visa bifogad fil 110633
Tack för tips!
Hur smakade den? Smakade den surdeg?
Hur smakade den? Smakade den surdeg?
Är den värd att införskaffa en kavel för?
Hur smakade den? Smakade den surdeg?
Är den värd att införskaffa en kavel för?
Köper alltid den pizzadegen
Herregud, jag är i chock. Har jag gjort fel i alla år!?Nej för bövelen, kavla inte pizzadeg! Jag skulle gå så långt som att säga att man inte ska kavla deg överhuvudtaget. Då trycker man ur all luft som man åstadkommit under jäsningen och resultatet blir betydligt mindre fluffigt och härligt.
MVH Gift med pizzanörd
Jag gick igenom samma kris när jag fick lära mig detta men ja, det är ju sjukt logiskt när man tänker efter! På samma sätt är det lite märkligt med de degar (= de flesta jag har recept på) där man ska knåda en massa efter första jäsningen, även knådande gör ju att man pressar ut den luft som skapats under jäsningen. Jag har fått lära mig att göra såhär istället.Herregud, jag är i chock. Har jag gjort fel i alla år!?
Tack för dagens insikt, låter ju så rimligt.
Jag är ju van vid att kavla och knåda lera, och då vill man få bort all luft. Så jag har liksom fört över den kunskapen till deg. Haha.Jag gick igenom samma kris när jag fick lära mig detta men ja, det är ju sjukt logiskt när man tänker efter! På samma sätt är det lite märkligt med de degar (= de flesta jag har recept på) där man ska knåda en massa efter första jäsningen, även knådande gör ju att man pressar ut den luft som skapats under jäsningen. Jag har fått lära mig att göra såhär istället.
Hur smakade den? Smakade den surdeg?
Är den värd att införskaffa en kavel för?
Nej för bövelen, kavla inte pizzadeg! Jag skulle gå så långt som att säga att man inte ska kavla deg överhuvudtaget. Då trycker man ur all luft som man åstadkommit under jäsningen och resultatet blir betydligt mindre fluffigt och härligt.
MVH Gift med pizzanörd
Ja, just när det kommer till den sortens degar finns det ju inte så mycket att välja på. Å andra sidan finns det ju inte samma krav på fluffighet när det kommer till t.ex. kanelbullar, åtminstone i min värld, så där tänker jag att det funkar ändåNja... vissa degar måste en kavla (bullar och tunnbröd) men generellt håller jag med dig Rundrivning är en annan färdighet som är värt att lära sig, det gör verkligen skillnad.
Den måste jag prova hoppas dom får in den snart här.Gillade denna, väldigt frisk i smaken!
Visa bifogad fil 111483