Garants nöt & grönt-färs (utbruten från Hiss och diss del 5)

Mineur

Trådstartare
Moderator
Hiss till Garants Nöt & Grönt-färs! God smak men lite vattnigare konsistens än vanlig köttfärs, vilket inte är så konstigt med tanke på att det är 50% grönsaker. Vi använde den i köttfärssås vilket funkade fint. Jag som annars är ganska skeptisk till sådana här "blandade" produkter gillar konceptet och skulle absolut köpa igen!

1717422534817.png
 
Hiss till Garants Nöt & Grönt-färs! God smak men lite vattnigare konsistens än vanlig köttfärs, vilket inte är så konstigt med tanke på att det är 50% grönsaker. Vi använde den i köttfärssås vilket funkade fint. Jag som annars är ganska skeptisk till sådana här "blandade" produkter gillar konceptet och skulle absolut köpa igen!

Visa bifogad fil 146663

Vad kostade den? Jag kan inte låta bli att se det som ett sätt att tjäna extra pengar genom att fylla ut köttet med billiga grönsaker men inte låta det avspegla sig i priset.
 
Vad kostade den? Jag kan inte låta bli att se det som ett sätt att tjäna extra pengar genom att fylla ut köttet med billiga grönsaker men inte låta det avspegla sig i priset.
Jämförspris 79.80, vilket är betydligt mindre än 129,80 för deras vanliga nötfärs med samma fetthalt (paketpriset är 39,90 vs 64,90).

För mig är det ett bra sätt att minska köttkonsumtionen (och öka grönsakskonsumtionen) men ändå få lite av smaken, konsistensen och näringen som kött trots allt levererar. Håller med om att det absolut är viktigt att det speglar sig i priset, annars kommer produkten aldrig att överleva i längden!
 
Hiss till Garants Nöt & Grönt-färs! God smak men lite vattnigare konsistens än vanlig köttfärs, vilket inte är så konstigt med tanke på att det är 50% grönsaker. Vi använde den i köttfärssås vilket funkade fint. Jag som annars är ganska skeptisk till sådana här "blandade" produkter gillar konceptet och skulle absolut köpa igen!

Visa bifogad fil 146663

Den är en diss för mig, blir inte bra i konsistensen och smaken är konstig.

Jag gör det hellre själv från grunden.
 
Jämförspris 79.80, vilket är betydligt mindre än 129,80 för deras vanliga nötfärs med samma fetthalt (paketpriset är 39,90 vs 64,90).

För mig är det ett bra sätt att minska köttkonsumtionen (och öka grönsakskonsumtionen) men ändå få lite av smaken, konsistensen och näringen som kött trots allt levererar. Håller med om att det absolut är viktigt att det speglar sig i priset, annars kommer produkten aldrig att överleva i längden!
Jag har alltid haft lite svårt att förstå sådana här koncept. det är väl bara att ta lite mindre köttfärs och lite mer egna grönsaker i det man gör så har man samma. eller blanda egen.
 
Jag har alltid haft lite svårt att förstå sådana här koncept. det är väl bara att ta lite mindre köttfärs och lite mer egna grönsaker i det man gör så har man samma. eller blanda egen.
Konceptet är väl att det ska vara enkelt och att det ska se ut och hanteras som vanlig köttfärs. Ska man blanda själv till samma konsistens får du nästan ha tag i en köttkvarn och plötsligt blir det enormt komplicerat. Jag välkomnar alla sätt att minska köttkonsumtionen och tror att detta är ett bra sätt!
 
Konceptet är väl att det ska vara enkelt och att det ska se ut och hanteras som vanlig köttfärs. Ska man blanda själv till samma konsistens får du nästan ha tag i en köttkvarn och plötsligt blir det enormt komplicerat. Jag välkomnar alla sätt att minska köttkonsumtionen och tror att detta är ett bra sätt!
Klar poäng i det, å andra sidan ser jag det mer som ett sätt att tjäna in lite pengar på att fler vill äta grönt. Man kan ju öka sina egna grönsaker och minska sitt eget kött utan att köpta någon kött/grönt produkt för en slant som de ändå tjänar på. Så det låter ju bra, men jag känner ändå att det finns en viss tanke om att tjäna på det.
 
Konceptet är väl att det ska vara enkelt och att det ska se ut och hanteras som vanlig köttfärs. Ska man blanda själv till samma konsistens får du nästan ha tag i en köttkvarn och plötsligt blir det enormt komplicerat. Jag välkomnar alla sätt att minska köttkonsumtionen och tror att detta är ett bra sätt!
Men visst, fungerar väl bra också på dem som inte tycker om grönsaker gissar jag och därför inte vill ha egna grönsaker i sina köttfärsrätter.
 
Klar poäng i det, å andra sidan ser jag det mer som ett sätt att tjäna in lite pengar på att fler vill äta grönt. Man kan ju öka sina egna grönsaker och minska sitt eget kött utan att köpta någon kött/grönt produkt för en slant som de ändå tjänar på. Så det låter ju bra, men jag känner ändå att det finns en viss tanke om att tjäna på det.
Självklart vill de tjäna pengar på det, vi lever i ett kapitalistiskt samhälle. Men det behöver inte betyda att produkten inte fyller en bra funktion.
Allt kött som byts ut mot vegetabilier är bra för både miljön och djuren.
 
Självklart vill de tjäna pengar på det, vi lever i ett kapitalistiskt samhälle. Men det behöver inte betyda att produkten inte fyller en bra funktion.
Allt kött som byts ut mot vegetabilier är bra för både miljön och djuren.
Vi får nöja oss med att inte vara helt ense. jag håller med dig i sak, men bara inte om just denna produkten. Men bra om den blir långvarig och jag har fel och den blir populär och fyller sitt syfte.
 
Jag har alltid haft lite svårt att förstå sådana här koncept. det är väl bara att ta lite mindre köttfärs och lite mer egna grönsaker i det man gör så har man samma. eller blanda egen.
Jag har inte provat den här typen av färs själv då jag surnade till lite över kilopriset på kött. Tänker inte betala så pass mycket extra för förhållandevis jättebilliga grönsaker, då köper jag dessa separat istället, lite av en principfråga.

Däremot säger min kollega (som provat) att det blir väldigt goda köttbullar av dessa, och där ser jag absolut syftet. Ska man göra egna köttbullar på hälften/hälften kött och grönsaker så kan det ju bli ganska meckigt med konsistensen så för just detta känns det ju väldigt lämpligt.
 
Jag har inte provat den här typen av färs själv då jag surnade till lite över kilopriset på kött. Tänker inte betala så pass mycket extra för förhållandevis jättebilliga grönsaker, då köper jag dessa separat istället, lite av en principfråga.

Däremot säger min kollega (som provat) att det blir väldigt goda köttbullar av dessa, och där ser jag absolut syftet. Ska man göra egna köttbullar på hälften/hälften kött och grönsaker så kan det ju bli ganska meckigt med konsistensen så för just detta känns det ju väldigt lämpligt.
Ja precis, lite av en principfråga där kan jag också känna, grönsaker är ju rätt billigt från och till i jämförelse med kött och i många kötträtter är det ju bara att minska eller rent av ta bort köttet och tillsätta mer/ersätta med grönsaker.

Jag själv skulle inte köpa färsen till köttbullar, jag vill ha köttbullar ju, däremot äter jag inte alls (ens före min magoperation alltså) så många köttbullar som andra utan äter mycket tillbehör som det är redan. Funderar hur det blir att själv blanda tex vegofärs och köttfärs, kan man det? Bara något som slog mig nu. Rena vegofärsbullar kan jag inte med, de är för torra tyvärr. Men jag förstår att den har sina platser hos en del personer, men jag tänker ändå att man ibland ska använda hjärnan lite innan man köper allt man får serverat i en reklam till sig. Behöver man det, är det så WOW som det sägs och vad är tanken? ibland tänker folk inte tror jag. Säger inte att alla är så förstås. Så ingen behöver ta åt sig. :)
 
Ja precis, lite av en principfråga där kan jag också känna, grönsaker är ju rätt billigt från och till i jämförelse med kött och i många kötträtter är det ju bara att minska eller rent av ta bort köttet och tillsätta mer/ersätta med grönsaker.

Jag själv skulle inte köpa färsen till köttbullar, jag vill ha köttbullar ju, däremot äter jag inte alls (ens före min magoperation alltså) så många köttbullar som andra utan äter mycket tillbehör som det är redan. Funderar hur det blir att själv blanda tex vegofärs och köttfärs, kan man det? Bara något som slog mig nu. Rena vegofärsbullar kan jag inte med, de är för torra tyvärr. Men jag förstår att den har sina platser hos en del personer, men jag tänker ändå att man ibland ska använda hjärnan lite innan man köper allt man får serverat i en reklam till sig. Behöver man det, är det så WOW som det sägs och vad är tanken? ibland tänker folk inte tror jag. Säger inte att alla är så förstås. Så ingen behöver ta åt sig. :)
Det går säkert bra att blanda vegofärs och nötfärs, men jag undrar varför du tänker att det skulle vara bättre? Är det priset du tänker på? Anammas vegofärs kostar 82 kr/kg och nötfärs 108 kr/kg. Om du blandar 50/50 får du alltså ett kilopris på 95 kr. Nöt & Grönt kostar 80 kr/kg. Jag tog alla priser från Willys hemsida.
 
@Enya jag blandar vegofärs och vanlig ibland. 30-70 vegofärs och vanlig tycker jag är ok för att inte tappa konsistens eller smak. Inte testat att göra köttbullar med den dock, utan bara köttfärssås och tacofärs.
Ätit färdiga vegobullar en gång och fann dem tyvärr oaptitliga.
 
Klar poäng i det, å andra sidan ser jag det mer som ett sätt att tjäna in lite pengar på att fler vill äta grönt. Man kan ju öka sina egna grönsaker och minska sitt eget kött utan att köpta någon kött/grönt produkt för en slant som de ändå tjänar på. Så det låter ju bra, men jag känner ändå att det finns en viss tanke om att tjäna på det.
Jag tänker att det borde finnas massor med människor som vill kunna använda den här produkten i recept som innehåller "400 g blandfärs" och som inte själva vill blanda till något med grönsaker osv. Barnfamiljer med kräsna barn borde vara en målgrupp t ex. Visst blir det billigare om man gör det själv, men man betalar ju för att någon annan fixat det åt en.
 
Ja precis, lite av en principfråga där kan jag också känna, grönsaker är ju rätt billigt från och till i jämförelse med kött och i många kötträtter är det ju bara att minska eller rent av ta bort köttet och tillsätta mer/ersätta med grönsaker.

Jag själv skulle inte köpa färsen till köttbullar, jag vill ha köttbullar ju, däremot äter jag inte alls (ens före min magoperation alltså) så många köttbullar som andra utan äter mycket tillbehör som det är redan. Funderar hur det blir att själv blanda tex vegofärs och köttfärs, kan man det? Bara något som slog mig nu. Rena vegofärsbullar kan jag inte med, de är för torra tyvärr. Men jag förstår att den har sina platser hos en del personer, men jag tänker ändå att man ibland ska använda hjärnan lite innan man köper allt man får serverat i en reklam till sig. Behöver man det, är det så WOW som det sägs och vad är tanken? ibland tänker folk inte tror jag. Säger inte att alla är så förstås. Så ingen behöver ta åt sig. :)
Jag tror inte att målgruppen använder sin hjärna mindre än andra, utan att de vill ha en enkel, färdig produkt. Lite som att det finns färdig blandfärs, fast man kan blanda själv.
 
Det går säkert bra att blanda vegofärs och nötfärs, men jag undrar varför du tänker att det skulle vara bättre? Är det priset du tänker på? Anammas vegofärs kostar 82 kr/kg och nötfärs 108 kr/kg. Om du blandar 50/50 får du alltså ett kilopris på 95 kr. Nöt & Grönt kostar 80 kr/kg. Jag tog alla priser från Willys hemsida.
Nej jag funderade bara på om någon har känt ett behov av den här nöt och grönt och saknat den och den därigenom kommit i produktion eller om man nu efter man "uppfunnit" den känner ett behov som inte fanns tidigare.
 
Jag tänker att det borde finnas massor med människor som vill kunna använda den här produkten i recept som innehåller "400 g blandfärs" och som inte själva vill blanda till något med grönsaker osv. Barnfamiljer med kräsna barn borde vara en målgrupp t ex. Visst blir det billigare om man gör det själv, men man betalar ju för att någon annan fixat det åt en.
Vilket var en målgrupp jag också skrev, om du nu läst mina inlägg.
 
Jag tror inte att målgruppen använder sin hjärna mindre än andra, utan att de vill ha en enkel, färdig produkt. Lite som att det finns färdig blandfärs, fast man kan blanda själv.
Nämen så klart skulle någon ta åt sig trots att det inte var så jag menade alls.

Bra att produkten finns. Bra så.
 

Liknande trådar

Mat Här fortsätter vi hissa och dissa nya/ganska nya/ produkter. Gärna med bild, ju större desto större hiss! Jag börjar med denna nyhet...
75 76 77
Svar
1 533
· Visningar
118 590
Senast: pepp
·
Mat Min första reaktion här var att säga att du har fel, det smakar inte alls neutralt! Men vem är jag att avgöra hur du uppfattar saker...
2 3
Svar
46
· Visningar
1 378
Senast: co-SMAD4
·
C
Övr. Katt Ibland blir man lite orolig över den kunskap som finns gällande foder till sin katt.. Jag har skrivit en liten artikel som jag tänker...
2 3 4
Svar
66
· Visningar
10 946
Senast: Araminta
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Valp 2025
  • Avels fråga
  • Hur är processen

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp