Sv: Funderingar kring sockerhalt i foder....
Agrilab analyserar socker kemiskt men de säger ändå att det är WSC i ett mail till mig när jag frågade. "(Vi analyserar socker enzymatiskt, dvs ej med NIR som det förekommer att andra lab gör. Det vi analyserar är water soluble carbohydrates (WSC), vilket är vattenlösliga mono- och disackarider och en del polysackarider (mestadels fruktan). "
från deras hemsida;
Vi analyserar alltid de foderprov som vi får in med kemiska metoder om det behövs. För de flesta prov används NIR för bestämning av energivärdet. För de prov som inte visar bra värden på NIR, vilket kan vara fallet för helsäd och en del ovanliga botaniska blandningar, så analyseras energivärdet kemiskt. Vid analys av råprotein analyseras alla prov först med NIR. Om de värden som erhålls inte är tillförlitliga (oftast prov med mycket låga eller mycket höga proteinhalter) så analyseras även råproteinet kemiskt. Analys av mineraler, socker och stärkelse görs alltid kemiskt
Agrilab analyserar socker kemiskt men de säger ändå att det är WSC i ett mail till mig när jag frågade. "(Vi analyserar socker enzymatiskt, dvs ej med NIR som det förekommer att andra lab gör. Det vi analyserar är water soluble carbohydrates (WSC), vilket är vattenlösliga mono- och disackarider och en del polysackarider (mestadels fruktan). "
från deras hemsida;
Vi analyserar alltid de foderprov som vi får in med kemiska metoder om det behövs. För de flesta prov används NIR för bestämning av energivärdet. För de prov som inte visar bra värden på NIR, vilket kan vara fallet för helsäd och en del ovanliga botaniska blandningar, så analyseras energivärdet kemiskt. Vid analys av råprotein analyseras alla prov först med NIR. Om de värden som erhålls inte är tillförlitliga (oftast prov med mycket låga eller mycket höga proteinhalter) så analyseras även råproteinet kemiskt. Analys av mineraler, socker och stärkelse görs alltid kemiskt
Senast ändrad: