Sv: Funderingar kring sockerhalt i foder....
Jag ska leta upp studien sen.
Och det är inte jäsning - det är ensileringsprocessen, den kräver socker och förbrukar således socker. Men den kräver en tillräckligt låg TS också.
Men att tycka det är försumligt och kan bortses från är intressant - då det liksom är hela grejen med silage att det ska ske en process i den förslutna balen.
Det finns inga studier som tyder på att hösilage generellt sett skulle ha lägre sockerhalt än hö. Den enda studie som jag känner till där hö, hösilage och ensilage har tagits från samma fält vid samma tidpunkt är SLU:s undersökning från 2007. I denna studie hade hösilage högre sockerhalt (125 g/kg TS) vid utfodringstillfället än hö (100 g/kg TS).
Den lilla jäsning som äger rum i hösilage efter förslutning kan man bortse ifrån.
Jag ska leta upp studien sen.
Och det är inte jäsning - det är ensileringsprocessen, den kräver socker och förbrukar således socker. Men den kräver en tillräckligt låg TS också.
Men att tycka det är försumligt och kan bortses från är intressant - då det liksom är hela grejen med silage att det ska ske en process i den förslutna balen.