Te, Rostad bröd med ost eller medwurst och tomat.
Tacos med kyckling i Majstortilla
Tacos med kyckling i Majstortilla
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
När du säger det. Att tex stå och röra en risotto kan vara både "comfort cooking" och sen blir det comfort food. Men oftast när jag behöver comfort food, är jag för trött/sliten för att riktigt ha något till övers av själen att lägga i matlagningen. Utom just risotto då. Stå där och röra.För mig är comfort food sånt som är gött att äta OCH gött att laga. Sånt som man liksom vill laga och äta - varje gång. Så utan motstånd är en bra beskrivning men det handlar inte om att det är snabbt eller lätt - för jag gillar att lägga ned själ, kärlek och hjärta i framställandet av det ätbara.
För mig är comfort food inte lika med onyttigt och halvfabrikat, utan snarare tvärtom.
Jodå, jag fattar. Men även konceptet comfort food är kopplat till min ätstörning, dvs det finns inget relaterat till mat som ger mig comfort/trygghet.
Det finns mat jag tycker är god och det finns mat som är nostalgisk men det finns ingen mat som ger mig en känsla av trygghet. Däremot kan ljud och dofter ge den känslan.
Jag har svårt att se comfort food utanför det amerikanska begreppet och då är det väl ganska etablerat med "southern cooking" typ friterad kyckling, macaroni cheese, collard greens och så vidare. Jag tror inte att jag har någon egen. Det är det första jag tänker på helt enkelt, trots att jag aldrig smakat de specifika rätter jag tänker på.
Åh, farfars plättar med hemkokt hjortronsylt hade jag glömt bort. Också comfort foodMen alltså, det finns ju massor med mat som är comfort food, men som egentligen kanske inte är speciellt gott. Mormor gjorde alltid fläskkotletter och kokt potatis med sås, det var skitäckligt då och det är fortfarande ingen höjdare, men nog är det comfort food, tryggt och mysigt.
Samma sak med plättar. Farmor kunde steka hundratals plättar till oss barnbarn och vi hade tävlingar i vem som kunde äta flest. Hon gjorde samma med pannkakor iofs. Det är gott, men det är ju främst en härligt barnslig känsla att få äta plättar.
En simpel rätt som mormor gjorde, en som jag fortfarande längtar efter men själv inte lyckas göra. Någon gång har mamma nästan lyckats, men bara nästan.
'Mormorskött' är små tärningar nötkött som steks. Salt och peppar. Serveras med ris och skyn från stekningen. That's it. Hur svårt kan det vara?
I så fall är det mormors varma choklad man fick till frukost, socker kakao grädde som rördes ihop i koppen. Oftast fick man röra ihop mer när väl mjölken på spisen var varmSa har definierar Merriam Webster dictionary Comfort Food:
"food prepared in a traditional style having a usually nostalgic or sentimental appeal"
Jag tittade ocksa pa ett par andra stallen och det var aven dar definitionen pa "Comfort Food".