Det är ju ett strålande läge för att kunna ha en rätt trevlig tillvaro off-grid, men inget man kan kan ordna i en lägenhet bara sådär. Det är väldigt ofta preppingtips låter som att man förutsätter att alla bor med tillgång till mycket förvaring och en plätt mark att göra saker på.
Vi har uppenbarligen rätt olika syn på vad som är vettigt att bära runt på en vecka helt enkelt. Själv skulle jag aldrig kunna ta mig runt i fjällmiljö om jag la lika mycket vikt och volym på en eller två måltider som hela min veckoranson tar annars. "Mysmat" får sparas till helgturer eller möjligen stugturer, eller om någon annan är sugen på att bära det.
Ja, här i en storstadslägenhet är varje decimeter förvaringsyta värdefull (även i pengar räknat, skulle vi hyra en extra kvm förråd en halvmil bort skulle det gå på mer än 500:-/mån), så prepping är helt klart ett enormt förvaringsproblem. Med vattendunk stående på golvet precis innanför dörren till klädkammaren, för att det är enda golvytan som finns för förvaring, så är allt som inte är platsoptimerat ren idioti. Allt som ska förvaras innebär att något annat inte kan vara kvar.
Men varför måste varje enskild råvara hålla ett halvår? Räcker det inte med att alltid ha en veckas extra förbrukning av lök hemma? Majoriteten av min matprepp är just att ha lite extra av alla nödvändiga skafferivaror (plus kattmat!) istället för att vänta tills det är slut innan jag köper nytt. I "preppinglådan" finns mest sånt som är specifikt till för att göra en uppkommen situation lite trevligare än att äta havregrynsgröt en vecka. (Dvs extra god snabbmat för att det ska kännas lite mindre eländigt, och "nödgodis", för att man har så mycket lättare att lösa problem då. )
Den bästa frystorkade maten är frystorkat lösviktsgodis hehehe